Yunet
 

Zdravlje

Dvocifren broj zaraženih korona virusom

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. avgust 2022. •

Dvocifren broj zaraženih korona virusom

Broj zaraženih korona virusom na teritoriji grada raste iz dana i dan, tako da se i epidemijska situacija pogoršava. Dr Miloš Simić, lekar u kovid ambulanti Doma zdravlja istakao je da se dnevno beleži dvocifren broj kovid pozitivnih. Dnevno se pregleda stotinak pacijenata od kojih je više prvih pregleda u odnosu na kontrolne.

U većini slučajeva pacijenti imaju lakšu kliničku sliku. I pored toga što kovid ambulanta radi u dve smene od 7 do 22 sata, na pregled se čeka sat vremena i duže.

I u Dečijem dispanzeru koji je tokom leta podeljen na crvenu i zelenu zonu povećan je broj pozitivne dece. Prema rečima načelnice dr Dragane Grujić prošle nedelje u crvenoj zoni pregledano je 277 pacijenata od kojih je 97 testirano i 54 pozitivno. Pretprošle nedelje broj pozitivnih bio je skoro tri puta manji, 16. I kod dece i mladih klinička sliku čine blaže respiratorne tegobe bol u grlu, povišena telesna temperatura koja traje i po nekoliko dana, ali bez većih zdravstvenih komplikacija.U Opštoj bolnici na lečenju je sedam pacijenata. Od tog broja jedno je dete, na Intezivnoj nezi je pacijentkinja koja je juče skinuta sa repsiratora i četvoro ih je na Infektivnom odeljenju. Dr Vladimir Prunić, pomoćnik direktora kaže da se svakodnevno i u febrilnoj ambulanti povećava broj pregleda, ali i pozitivnih pacijenata. On je zamolio sugrađane da svi oni koji imaju simptome poput bola u grlu i povišene temperature koja nije jako visok, popiju standardnu terapiju i ujutro se jave na pregled, kako bi se izbegle gužve tokom noći.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad