Yunet
 

Zdravlje

Novo sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. april 2022. •

Novo sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

U Kikindskoj bolnici svakodnevno na dijalizu dolazi 90 pacijenata. To nisu samo Kikinđani, već građani susednih opština, te je značaj rada ovog odeljenja nemerljiv za Severni Banat. Da ova zdravstvena usluga bude na višem nivou, službi dijalize dodeljeno je novo sanitetsko vozilo namenjeno prevozu pacijenata.

Putem programa “Odgovor Vlade na Covid 19” koji sprovodi Vlada Republike Srbije, Opštoj bolnici u našem mestu dodeljeno je specijalizovano sanitetsko vozilo za prevoz dijaliznih pacijenata. Vozile marke “fiat” vrednosti 3.600.000 dinara, opsluživaće veliki broj pacijenata.

Činjenica je da se u srpsko zdravstvo nikada nije ulagalo kao prethodnih godina. Primer je i kikindska bolnica iako situacija nije na zavidnom nivou. Razlog tome je pre svega zastarela opreme i kadrovski plan, nedostatka lekara, problem sa kojim se suočavamo godinama unazad. Novim vozilom upotpunjen je vozni park, ali su saniteti već zreli za zanavljanje. Doktorka Tomin dodaje da je nedovoljno i vozača. Gradska uprava ostaje usmerena na ulaganje u zdravstvo, sve u cilju obezbeđivanja kvalitetnijeg života sugrađanima.

Pored 17 miliona opredeljenih za projektno tehničku dokumentaciju bolnice, Grad Kikinda je isti iznos opredelio za finanasiranje rada Doma zdravlja, mrtvozorstvo i Zavoda za javno zdravlje Kikinde.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad