Yunet
 

Zdravlje

Stigla nova medicinska oprema

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. februar 2022. •

Stigla nova medicinska oprema

Opštoj bolnici donirani su vredni medicinski aparati koji će se koristiti na Odeljenju hirurgije za torakalnu drenažu. Načelnik ovog odeljenja dr Bojan Miladinov, zahvalio je kompaniji „Mekafor“ koja je obezbedila medicinsku opremu koju će koristiti u svakodnevnom radu i omogućiti bolju zdravstvenu negu pacijenata. Anesteziolog dr Vladimir Prunić dodao je da će ovom donacijom biti rasterećeno Odeljenje intenzivne nege. Pedijatar, dr Vesna Tomin, v.d. direktorica Bolnice iznela je je slučaj kovid pozitivne pacijentkinje kojoj je bio potreban ovaj aparat.

Kompanija „Mekafor“ od 2016. godine do danas šest puta je donirala sredstva Bolnici za opremu i sanaciju pojedinih odeljenja. U ovu svrhu izdvojeno je oko 20.000 evra, a ovo je jedan od načina da se pokaže društvena odgovornost rekao je Nebojša Nedeljković, direktor „Mekafora“.Ovakav odnos firme „Mekafor“ prema zajednici u kojoj posluju pozdravili su i predstavnici grada.

Bolnici su uručena četiri aparata za torakalnu drenažu vrednosti oko 400.000 dinara.Ovom prilikom istaknuto je da je od petka CT aparat ponovo u funkciji, nakon dužeg perioda. Ono što je najneophodnije Bolnici je defibrilator sa privremenim pejsmejekrom za Interno odeljenje. Nedostaje petnaestak medicinskih aparata za koje će se konkurisati kod nadleženog pokrajinskog sekretarijata. Potreban je i plazma sterilizator, kao i kompletna oprema za urološke intervencije.Na spisku je i EEG aparat, kao i još opreme potrebne za hirurgiju .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad