Yunet
 

Zdravlje

Zbog povećanog broja pregleda sve izvesnije ponovno otvaranje Kovid ambulante u Mikronaselju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. januar 2022. •

Zbog povećanog broja pregleda sve izvesnije ponovno otvaranje Kovid ambulante u Mikronaselju

U prepodnevnim satima u Febrilnoj ambulanti u Svetosavskoj ulici ljudi su čekali do izlaznih vrata na pregled. Važno je reći da nisu svi koji se javljaju na preglede oboleli od korone I da je to uglavnom do sada bilo tek oko 8 posto, i da ostali dolaze zbog povišene temperature i drugih respiratornih problema. Iz Doma zdravlja apeluju na sugrađane da budu strpljivi, da slobodno koriste šator koji je psotavljen u krugu dvorišta ambulante kako se ne bi bespotrebno stvarale gužve. Da dolazi do povećanog broja obolelih je evidentno. Naime, tokom vikenda kada se inače obavi manji broj pregleda, sada to nije bio slučaj. U petak je evidentirano 17 novoobolelih od Covida na brzim testovima, a u nedelju njih 15.

Broj pregleda u febrilnoj ambulanti još uvek nije prešao 100 na dnevnom nivou I kako nam je rekla direktorica Doma zdravlja Kikinda, Biljana Marković, kada broj pregleda pređe 100 u planu je ponovno otvaranje ambulante u Mikronaselju, što očekivano može da se desi već narednih dana.

Posle desetak dana juče su prvi put evidentirana i tri novoobolela pacijenta od Korone u dečijoj febrilnoj ambulanti, a radi se o srednjoškolcima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad