Yunet
 

Zdravlje

Od posledica izazvnih kovidom tokom nedelje preminulo petoro hospitalizovanih

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. oktobar 2021. •

Od posledica izazvnih kovidom tokom nedelje preminulo petoro hospitalizovanih

U Opštoj bolnici Kikinda od početka nedelje preminulo je petoro pacijenta hospitalzovanih zbog korona virusa. Troje pacijenata su starije životne dobi i to 87, 82 i 81 godinu, dok su preminula i dva mlađa muškarca od 50 i 66 godina koji su bili na respiratoru. Trenutno se na na kovid odeljenju leči 21 pacijent, četvoro ih je na Intezivnoj nezi od čega je jedan stariji sugrađanin na invanzivnoj ventilaciji. Na Dečijem kovid odeljenju nalazi se jedno dete koje je u dobrom stanju. Kako saznajemo najveći broj pacijenata smeštenih na bolničko lečenje su nevakcinisani sugrađani.

Kovid ambulante Doma zdravlja u Svetosavskoj 53 i u Mikronaselju rade svakodnevno od 7 do 20 sati. U petak je u Svetosavskoj obavljen 121, a u Mikronaselju 109 pregleda. Prema rečima dežurnih lekarapodjednak je broj prvih i kontrolnih pregleda. Dnevno se u ambulantama otkrije dvadesetak novozaraženih što je blagi pad u odnosu na prošlu nedelju. Među pozitivnim sugrađanima velik je broj onih koji nisu primili vakcinu, a oni imaju i težu kliničku sliku. Kod vakcinisanih, a pozitivnih pacijenata, simptomi su puno blaži.

Prema podacima ZZJZ od 30. septembra u Kikindi je aktivno 1.078 slučajeva. Obe doze vakcine primilo je 24.139 sugrađana, a tri 6.726.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena