Yunet
 

Zdravlje

Punkt za vakcinaciju od ponedeljka ponovo u Domu penzionera

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 21. avgust 2021. •

Punkt za vakcinaciju od ponedeljka ponovo u Domu penzionera

Broj obolelih od Covid 19 infekcije i u Kikindi počeo je, očekivano, da raste. Dok je pre svega deset dana broj obolelih bio jednocifren, danas je u gradu više od 40 aktivnih slučajeva. Ne mali procenat njih nalazi se na bolničkom lečenju, njih šestoro, potvrđeno nam je iz ove ustanove. Na sreću, svi su stabilnog opšteg stanja. Zbog evidentnog pogoršanja epidemiološke situacije, lekari apeluju na građane koji to još nisu učinili da iskoriste pravi trenutak da se vakcinišu a potom prime i revakcinu, pre dolaska hladnijeg vremena kada se više vremena provodi u zatvorenim prostorijama te će dolaziti do još bržeg širenja virusa.

U Kikindi je, kao i drugim gradovima Srbije, u utorak počela vakcinacija trećom, buster dozom i interesovanje je značajno, zbog čega se od ponedeljka vakcinalni punkt vraća na staro mesto, u Dom penzionera na adresi Vojvode Putnika 37. Radno vreme biće od 8h do 18h dok je telefon za sve informacije 062/8851215.

Građani ne treba da se prijavljuju samoinicijativno za treću dozu, pre nego što dobiju obaveštenje od strane eUprave. Obaveštavanje građana o vakcinaciji trećom dozom će se obaviti SMS i mejl porukama sa linkom koji će ih voditi na Portal eUprave, gde će dobiti detaljnije informacije.

Apel na one koji se prvi put vakcinišu je da je dovoljno da dođu do vakcinalnog punkta gde će biti obavljen lekarski pregleda a potom će moći da izaberu vakcinu kojom žele da se vakcinišu. Podsećamo da su na raspolaganju četiri vrste vakcina kojih ima dovoljno na vakcinalnom punktu – Sinopharm, Sputnik V, Pfizer-Biontech i AstraZeneka.

Vakcinalni punkt koji je prethodnih nedelja funkcionisao u Drugoj zdravstvenoj stanici Doma zdravlja više neće raditi a Covid, odnosno febrilna ambulanta i dalje nastavlja da radi u Mikronaselju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena