Yunet
 

Zdravlje

Rekonstrukcija starog dela Opšte bolnice počeće 1. septembra

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. jul 2021. •

Rekonstrukcija starog dela Opšte bolnice počeće 1. septembra

Rekonstrukcija starog dela Opšte bolnice Kikinda počeće 1. septembra i za tu namenu biće izdvojeno 341,8 miliona dinara iz budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, kaže Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika za razvoj grada.

Predviđena je rekonstrukcija tri objekta, koji obuhvataju dečije odeljenje, produženo lečenje, palijativno zbrinjavanje, patologiju, fizijatriju, transfuziju, psihijatriju i infektivno odeljenje. Radovima će biti obuhvaćena i zamena svih instalacija: elektro, mašinskih, vodovodnih, razvod medicinskih gasova, kao i povećanje energetske efikasnosti, ukazao je Vukmirica.

Završene su dve javne nabavke. Prva se odnosila na izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu i treću fazu radova tačnije za rekonstrukciju nove zgrade Bolnice i dogradnju aneksa, a prva na izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju starog dela Bolnice. Da bi se dobila sredstva za drugu i treću fazu neophodno je da postoji projektno-tehnička dokumentacija. Tek tada možemo da očekujemo da nas finansijski podrži Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije. U ovom momentu ne mogu da preciziram tačan iznos te investicije, ali je sigurno da će biti mnogo veći od sredstava koja će biti uložena u prvu fazu radova- objasnio je Vukmirica.

Kako je ranije i najavljeno, rekonstrukcija kikindske bolnice odvijaće se u tri faze. Prva se odnosi na adaptaciju i sanaciju starog, paviljonskog dela, a druga i treća na rekonstrukciju novog dela Bolnice i dogradnju nove zgrade. Izgradnja novog objekta biće potrebna jer će svaka soba u novom delu Bolnice imati svoje kupatilo što će dovesti do toga da se umanji broj kreveta. Nova dvospratna zgrada prostiraće se na tri hiljade kvadratnih metara.

-Druga i treća faza pored modernizacije novog dela Bolnice, koja ima 10.000 kvadratnih metara, doprineće i boljem rasporedu odeljenja i prostorija, a sve u dogovoru sa nadležnima u Bolnici. Sada sa velikim optimizmom mogu da kažem da smo na dobrom putu da Kikinda dobije modernu Bolnicu i naši sugrađani neće morati da odlaze van Kikinde na lečenje, zaključio je Vukmirica.

Posao izrade projektno-tehničke dokumentacije dobile su firme „Geoprojekt“ i „Krip inženjering“ iz Beograda, dok će radove na starom delu Bolnice izvoditi konzorcijum predvođen građevinskom firmom „Stim gradnja“ iz Beograda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena