Yunet
 

Zdravlje

U nedelji za nama dvoje novoobolelih od Covida u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. jul 2021. •

U nedelji za nama dvoje novoobolelih od Covida u Kikindi

Epidemiološka situacija u Kikindi je na nivou prethodnih nedelja. Tokom tri sedmica unazad u ferbilnoj ambulanti Doma zdravlja obavi se između 5 i 10 prvih pregleda, a za to vreme registrovana su i dva pozitivna pacijenta na Covid 19 infekciju. U ovoj ambulanti koja se nalazi u Mikronaselju obavljaju se i testiranja pacijenata kojima je negativan test potreban radi stacionarnog lečenja u drugim zdravstvenim ustanovaa. Ambulanta radi od 7 do 20 časova, svakog dana. U febrilnoj ambulanti Dečijeg dispanzera prisustvo ovog virusa kod dece registrovano je pre više od dva meseca.

Kako saznajemo, u bolnici je hospitalizovan jedan pacijent oboleo od Covida. U pitanju je stariji sugrađanin i u dobrom je stanju.

Vakcinacija se obavlja u drugoj zdravstvenoj stanici. Do danas je drugu dozu vakcine primilo 22.293 sugrađana, a 602 očekuje još revakcinu. U školskom dispanzeru tokom prošle nedelje date su tri prve doze za decu uzrasta od 12 do 16 godina. Iako bi mogla biti bolja, vakcinacija ide svojim tokom. Za poslednjih dvadeset dana prvu dozu primilo je 1.332 sugrađana. Pored naravno zdravstvenih razloga, mnogi ne kriju da je glavni razlog odluke da prime vakcinu letovanje. U svakom trenutku dostupne su vakcine proizvođača Sinofarm i Fajzer, Astra Zeneka dostupna je za revakcinaciju, dok se za Sputnjik zakazuje putem E-uprave. Lekari apeluju na građanstvo da se vakciniše jer će četvrti talas biti talas obolevanja nevakcinisanih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena