Yunet
 

Turizam

Turisti iz Rusije brojali sove na Gradskom trgu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. januar 2024. •

Turisti iz Rusije brojali sove na Gradskom trgu

Kikinda je već dugi niz godina poznata kao dom najveće populacije sova ušara na celoj planeti, privlačeći ljubitelje prirode i ornitologe iz svih krajeva sveta. Međutim, danas je grad dobio posebne goste – grupu od dvadesetak radoznalih turista iz Rusije, koji su sa oduševljenjem učestvovali u brojanja sova ušara, ali i kako bi istražili sve one lepote koje jedino Kikinda ima.

-„ Prvi put sam u Kikindi, došao sam da vidim sove i uverili smo se zašto ga zovu gradom sova. Čuo sam da imate i Mamuta Kiku i najlepšu ulicu na svetu, Suvaču, i jedva čekam da i to istražim“, rekao nam je Aleksandar Silkin.

-„ Ovo je moj prvi dolazak u Srbiju i vaš grad koji smo odlučili da posetimo baš iz razloga zato što je koliko smo čuli najveće zimovalište sova ušara na celoj planeti. Uspeli smo da izbrojimo između 20 i 25 sova do sada, ali tek smo počeli“, otkrila nam je Julija Ilina.

Ova poseta ne samo da je učvrstila vezu između Kikinde i ljubitelja sova već je i naglasila turistički potencijal koji naš grad ima da ponudi. Kroz ovakve međunarodne susrete, Kikinda postaje prepoznatljiva destinacija, privlačeći posetioce iz različitih delova sveta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena