Yunet
 

Turizam

Grad sa posebnim turističkim potencijalom

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. mart 2023. •

Grad sa posebnim turističkim potencijalom

Još jednom su se gosti našeg grada uverili u potencije i resurse koje Kikinda ima na polju turizma. U radnoj poseti Turističkoj organizaciji grada boravila je Milena Popović, državna sekretarka u Ministarstvu turizma i omladine. Istakla je da će Kikindu izdvojiti kao grad sa posebnim turističkim potencijalom.

Ako ulogu stanovnika Kikinde zamenite ulogom turiste našeg grada, tek tada uvidite sa kakvim turističkim bogatsvom naš grad raspolaže. Prvi put se sa delom naših resursa u sferi turizma upoznala državna sekretarka u Ministartsvu turizma Milena Popović i njene impresije su prilično afirmativne.

Dolaskom u Ministarstvo turizma osetila sam potrebu da pružim veću pažnju gradovima u unutrašnjosti. Moram reći da sam fascinirana Kikindom, inače sam prvi put ovde. Nadam se da će ovo biti početak jedne dobre saradnje. Čula sam izuzetne ideje ali i videla konkretne stvari koje se rade na terenu, ističe Milena Popović, državna sekretarka Ministarstva turizma i omladine.

Grad Kikinda svaku priliku koristi da kod međunarodnih i domaćih donatora konkuriše projektima u oblasti turizma.

Nedavno je bila prilika da podnesemo tri projekta za prekograničnu saradnju Rumunija-Kikinda. Direktno su vezana i uticaće na turistički potencijal ukoliko nam budu odobrena. Radi se o rekonstrukciji parka Blandaš, drugi se tiče Starog jezera, a treći je park skulptura u okviru muzeja Terra, navodi Saša Tanackov, član gradskog veća zadužen za privredu i investicije i dodaje da to ne isključuje našu potragu za potencijalnim investiroruima iz komercijalnog sektora. „I dalje tragamo za investitorima za izradnju hotela , spa i velnes sadržaja u okviru postojećeg kompleksa bazena“, dadaje Tanackov.

Kikinda je osim po manifesatciji „Dani Ludaje“ poznata po svojoj bogatoj istoriji i kulturi, a takođe iako bez reke i planine ima neiskorišćenih prirodih resursa. U Turističkoj organizaciji grada ističu da itekako ima prostora za napredak i razvoj.

– Sigurno je prošlo desetak godina da je u zvaničnoj poseti predstavnik Ministasrtva turizma. Iskreno se nadamo da smo pažnju Milene Popović zadržali dovoljno kako bi nastavili saradnju, nadamo se i na većem nivou nego što je bilo do sad, ističe Jasmina Milankov, direktorica Turističke organizacije Kikinda.

Sve više turista zainteresovano je za otkrivanje manje poznatih delova Srbije. Tu na scenu stupa i naš grad sa bogatom kulturnom i istorijskom baštinom, ukusnom hranom. Kikinda je destinacija koju bi svaki turista trebalo da razmotri.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena