Yunet
 

Turizam

Udruženje “Taraški vinogradi” aposolutni pobednik 23. “Dana vina”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. februar 2023. •

Udruženje “Taraški vinogradi” aposolutni pobednik 23. “Dana vina”
Društvo . Kikinda na webu . PoljoprivredaUdruženje “Taraški vinogradi” aposolutni pobednik 23. “Dana vina”On 11 februara, 2023 by Aleksandra Djuran

Vinari i vinogradari, poštovaoci i poznavaci “pića bogova” bili su gosti Pokrajinske manifestacije “Dani vina” u Iđošu koja je ove godine održana 23. put. Enolozi su imali težak zadatak da od 214 prispelih uzoraka: belog, roze, desertnog i šiler vina odaberu najbolje. Istaklo se crveno vino udruženja „Taraški vinogradi“ iz Taraša koje je i proglašeno za generalnog pobednika “Dana vina”. Miloš Maroci iz ovog udruženja napominje da su u pravljenju pobedničkog vina učestvovali svi članovi.

Mesni i gradski pobednik je Jelena Stepanov iz Iđoša, koja zajeno sa suprugom poseduje Podrum vina „kepul, sa belim vinom burgundac. Osvojila je i zlatne medalje za rajski rizling i moravu. Predsednik Upravnog odbora Udruženja vinara i vinogradara “Šasla” Branislav Brojčinnapominje da je najviše uzoraka vina pristiglo iz Banata u Bačke, ali i iz Beograda i Makedonije.

Prema tradiciji, pravoslavni sveštenci osveštali su sva vina doneta na takmičenje. Osveštan je i vinograd Vase Dudeja iz Iđoša što je na simboličan način označilo početak rezidbe.

Najznačajnijoj iđoškoj manifestaciji koja svake godine okuplja sve više posetilaca i ljubitelja vina prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač sa saradnicima koji je čestitao slavu vinarima i vinogradarima , kao i pobednicima i učesnicima.

Posetioci manifestacije uživali su u degustaciji takmičarskih vina. Ove godine vinarima je dodeljeno je 179 medalja i diploma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena