Yunet
 

Turizam

Zdravko Čolić nastupa na 37. “Danima ludaje” u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. jul 2022. •

Zdravko Čolić nastupa na 37. “Danima ludaje” u Kikindi

Tradicionalna manifestacija “Dani ludaje” u Kikindi će se ove godine održati po 37. put od četvrtka 15. do nedelje, 18. septembra. Ni ove godine neće izostati tradicionalni karneval predškolaca, Banatski fruštuk, Gostinska soba I najvažnije, merenje najduže I najteže bundeve. Ove godine organizatori najdugovečnije i najveće kikindske manifestacije u čast ludaje, kraljice jeseni, nam dovode najveću i najpopularniju muzičku zvezdu sa ovih prostora Zdravka Čolića, a publiku će zabavljati i violinista Jovan Kolundžija, rok bendovi “Van Gog” I “Kerber”. Za sam kraj programa nastupiće Dejan Petrović sa svojim “Big bendom”.

Veliki broj udruženja i gazdinstava na najvećoj kikindskoj manifestaciji posetiocima su nudili široku lepezu proizvoda od bundeve poput brašna, putera, likera, piva, ali i kisele salate, pekmeza, sladoleda i testenine. Novina je da će na ovogodišnjoj manifestaciji biti predstavljena dva nova proizvoda od ludaje.

Uz učesnike iz Srbije, očekuje se dolazak uzgajivača bundeve iz Mađarske i susedne Rumunije, a neće izostati ni promocija kikindske manifestacije po susednim gradovima naše zemlje. “Dani ludaje” se u Kikindi organizuju od 1985. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena