Yunet
 

Sport

150 mališana na prvom turniru u malom fudbalu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. mart 2024. •

150 mališana na prvom turniru u malom fudbalu

Škola fudbala „Mladi Vukovi“ Kikinda organizator je turnira u malom fudbalu u kojem je učestvovalo oko 150 mališana koji se bave ovim sportom. Sportski centar „Jezero” domaćin je fudbalskim klubovima koji dolaze iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Ade i Bečeja.

Kikinda je poznata kao grad sporta, te je tim povodom u organizaciji fudbalskog kluba ,,Mladi Vukovi” održan turnir u malom fudbalu. Oko 150 mališana koji se bave ovim sportom takmičilo se u hali Sportskog centra „Jezero”. Osim domaćina fudbalskog kluba ,,Mladi vukovi” u turniru su učetvovali fudbaleri iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Ade, Bečeja, Ruskog Sela, Banatskog Velikog sela i Nakova.

-Već sam se takmičio na turnirima, lepo smo prolazili, igrali smo u Bečeju, Miloševi, Adi i stekao sam drugare, lepo smo se složili. Nadam se da ćemo ovde pobediti i osvojiti nešto. Meni su svi igraći dobri i imaju svoje dobre veštine, ali voleo bih da budem kao Mesi, zaključio je Vukašin Stojanović član FK ,,Mladi Vukovi”.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač podržao je mališane i poželeo im da postanu dobri sportisti.

-Siguran sam da ova deca maštaju da postanu dobri ljudi, đaci, ali i dobri sportisti, a znam da u školi fudbala ,,Mladi Vukovi” to i mogu. Zahvaljujem se svim klubovima i organizatorima što su ovde i učestvuju, rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

-Meni je veoma drago što je baš klub ,,Mladi Vukovi” organizator ovog turnira, jer stvarno kvalitetno rade sa decom. Ovo je nešto što ćemo uvek podržati, jer su nam deca najbitnija. Treba da se druže i provere na kojem su nivou u odnosu na ostale klubove, dodala je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Želja svih učesnika i organizatora jeste da turnir u malom fudbalu zaživi i postane tradicija koja će biti održana svake godine. Pored toga što deca na taj način mogu da napreduju u sportu, ovo je prava prilika da upoznaju nove prijatelje, steknu nove veštine i edukuju se u fudbalskom smislu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena