Yunet
 

Sport

Fudbaleri ,,Kikinde” su jesenji prvaci, ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca druga

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 20. novembar 2022. •

Fudbaleri ,,Kikinde” su jesenji prvaci, ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca druga

U 15. kolu Vojvođanske fudbalske lige istok, fudbaleri ,,Kikinde” pobedili su ekipu ,,Proletera” iz Banatskog Karlovca sa ubedjivih 10:0 i tako postali jesenji šampioni. U listu strelaca u ovom meču po tri puta su upisali Đukić, Ivanović i još po jednom Kecman, Todorov i Francuski za overu titule. Ovom pobedom, tim sa Gradskog stadiona zadržao je čelnu poziciju na tabeli na kojoj će nakon zimskog predaha nastaviti takmičenju sa glavnom ambicijom, a to je povratak u Srpsku ligu Vojvodina. Tokom trajanja jesenjeg dela takmičenja, tim Jevte Jarčevića upisao je 11 pobeda, tri remija i jedan poraz. Nakon trijumfa u Idvoru nad domaćim ,,Poletom” sa 7:1, ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca je jesenji deo prvenstva završila kao drugoplasirana ekipa sa 34 osvojena boda. Strelci u poslednjem meču bili su Nikola Galić koji je postigao četiri gola, Saša Hovanec je dodao još dva, a Nemanja Vrbački još jedan pogodak za konačan rezultat. Komšijski derbi poslednjeg, 15. kola Vojvođanske fudbalske lige istok pripao je fudbalerima ,,Crvene zvezde” iz Ruskog Sela koji su na svom terenu savladali fudbalere ŽAK-a sa 1:0. Odlučujući pogodak u 89. minutu u utakmici koja je opravdala epitet derbija postigao je Bojan Popeskov. Ovom pobedom, Ruskoselci su prvi deo sezone završili na četvrtom mestu sa 28 bodova, dok su Železničari sa pet pobeda, osam poraza i dva remija i 17 bodova takmičenje završili na 12. mestu. Velikoselska ,,Kozara” bila je ubedljiva u Botošu nad domaćim ,,Omladincem FAM” sa 5:2 za osvajanje sedmog mesta na tabeli. Za to su u ovom slučaju bili zaslužni Minja Ratko sa dva pogotka, dok su po još jedan dodali Miloš Labus, Milan Misić I Ilija Erdeljan.

U poslednjem, 15. kolu Područne Fudbalske lige Zrenjanin, nakovački ,,Polet” izgubio je u Banatskom Despotovcu od domaće ,,Mladosti” sa 5:2 i jesenji deo sezone završio na trećem mestu sa devet pobeda, tri remija i tri poraza. Mokrinski ,,Delija” izgubio je u Čenti od ,,Banata” sa 7:1 i ovaj deo takmičenja završio na 14. Mestu na tabeli sa četiri pobede, deset poraza i jednim remijem.

U devetom kolu Arkus Super rukometne lige Srbije rukometaši ,,Kikinde Grindex” došli su do prve pobede na domaćem terenu i to protiv gostujućeg ,,Rudara” iz Kostolca nad kojim su slavili sa 30:24 (16:11). Titulu igrača utakmice, kao i u prethodnom meču poneo je Simo Šijan koji je postigao 11 golova za ,,plave”. Miloš Bosančić i Marko Trninić četiri puta su zatresli mrežu gostiju, dok su se tri puta u listu strelaca upisali Đorđe Kukić i Miloš Kostić. Dva pogotka postigao je Luka Panić, a po jedan su još dodali kapiten Stanimir Komarek, Milan Lisica i Dušan Ilijin.

Vaterpolisiti ŽAK-a u petom kolu Prve A lige upisali su pobedu od 13:8 u ,,Jezeru” nad beogradskom ,,Banjicom”. Sa novom pobedom, Železničari zauzimaju šestu poziicju na tabeli sa sedam bodova – odnosno dve pobede, dva poraza i jedan remi. Nakon dvonedeljne pauze, nastaviće prvenstvenu trku.

Oba odbojkaška kluba koji brane boje našeg grada doživeli su poraze na domaćem I gostujućem terenu. Najpre su odbojkaši ,,Kikinde” poraženi u Baču u šestom kolu Druge lige sever od domaćeg ,,Partizana” sa 3:0 koji je maksimalno iskoristio prednost svog terena. Tim Milana Radosavčeva nalazi se na osmom mestu na tabeli, I u narednom kolu u ,,Jezeru” dočekuje šestoplasirani ,,Proleter” iz Zrenjanina. Odbojkašice GŽOK ,,Kikinde 0230” izgubile su od gošći iz Novog Sada, ekipe ,,NS Volej Tim” sa 3:1 u setovima. Naše sugrađanke su pete na tabeli sa osam bodova, a u narednom kolu opet će odmeriti snage sa Novosađankama. Ovoga puta, reč je o domaćinu, ekipi ,,Novi Sad 2”.

Košarkaši ,,Velike Kikinde” u osmom kolu Druge lige sever savladali su u ,,Jezeru” ekipu ,,Radivoje Korać” iz Rumenke sa 93:76. Tim Mirka Bucala ima tri pobede i četiri poraza i sa deset bodova nalazi se na šestom mestu na tabeli. Košarkašice ,,Kikinde” poražene su u osmom kolu Prve lige Vojvodine u hali ,,Jezero” od aktuelenog lidera na tabeli, ekipe ,,Proletera” sa 86:61. Naše sugrađanke su četvrte i imaju deset bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad