Yunet
 

Sport

Maša Vareš Matijević (15) je svetska šampionka u kik boksu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. oktobar 2022. •

Maša Vareš Matijević (15) je svetska šampionka u kik boksu

Ne samo po izvrsnim ženskim vokalima, Kikinda može da se pohvali da ima još jednu svetsku šampionku, ali iz sveta sporta. To je petnaestogodišnja Maša Vereš Matijević, članica Kluba borilačkih sportova Kikinda koja je osvojila treće mesto u jednoj od težinskih kategorija svog uzrasta na Svetskom prvenstvu u italijanskom naselju Lido di Jezolo kod Venecije.

Maša Vereš Matijević okitila se bronzanom medaljom u disciplini lou kik na Svetskom prvenstvu u kik boksu za decu, kadete i juniore održanim u popularnom letovalištvu Lido de Jezelo. Naša petnaestogodišnja sugrađanka, učenica prve godine Tehničke škole kik boksom se bavi skoro tri godine, pa je utoliko i ovaj sportski uspeh još veći i značajniji kako za njen klub ali i grad u kome živi. Pripreme su trajale deset dana u Karatašu.

Kikindska svetska šampionka veruje da je trud najvažniji i da se on na kraju uvek isplati, ali isto tako da treba biti svoj. Uzora nema, a jedini na koga se ugleda je njen trener Vanja Dumitrov i predsednik Kluba borilačkih sportova Kikinda koji je imao samo reči hvale za njihovu „Mašinicu“.

Klub borilačkih sportova Kikinda broji tridesetak aktivnih članova koji treniraju u prepodnevnim i večernjim terminima, a mesečna članarina je 2.000 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena