Yunet
 

Sport

Vaterpolisti ,,ŽAK”-a poraženi na startu šampionata, fudbalerima ,,Kikinde” pripao lokalni derbi nad ,,Kozarom”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. oktobar 2022. •

Vaterpolisti ,,ŽAK”-a poraženi na startu šampionata, fudbalerima ,,Kikinde” pripao lokalni derbi nad ,,Kozarom”

U komšijskom derbiju utakmice 11. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok ,,fudbaleri ,,Kikinde” slavili su na Gradskom stadionu nad ,,Kozarom” iz Banatskog Velikog Sela sa 2:0. U listu strelaca za ,,crveno bele” u 72. minutu upisao se Đukić, da bi potom Radovanović 17 minuta kasnije, u 89. rešio pitanje pobednika. Ovom pobedom tim koji vodi Jevto Jarčević nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 24 osvojena boda, koliko ima i aktuelni lider, ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca. Fudbaleri ,,ŽAK”-a bili su bolji u Žitištu od domaćeg Begeja sa 2:1. Za to su se pobrinuli Radivojac i Terzin. ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca izgubila je u Kovinu od domaćeg ,,Radničkog” sa 2:1. Ruskoselska ,,Crvena Zvezda” na svom terenu pobedila je ,,Mladost” iz Omoljice rezultatom 5:1. U listu strelaca dva puta za domaćine upisao se Čubrilo kao i Čudanov, Kresoja i Popeskov za konačan rezultat.

U 11. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin, mokrinski ,,Delija” izgubio je u Mihajlovu od domaćeg ,,MSK” sa 5:0. Nakovački ,,Polet” remizirao je u Stajićevu sa istoimenom domaćom ekipom, rezultatom 1:1. Veoma bitan bod u daljoj borbi za prvo mesto ostvaren je zahvaljujući pogotku koji je izveo Krnić.

Na samom početku šampionata Prve A lige, vaterpolisti ,,ŽAK”-a poraženi su u ,,Jezeru” sa 9:8 (3:1; 4:3; 0:3; 1:2) od bivšeg superligaša, ekipe Zemuna. Tim koji vodi trener Miroslav Munćan se nakon osam godina nadmeće u najvišem rangu, odnosno Prvoj A ligi.

Rukometaši ,,Kikinde Grindex” izgubili su u petom kolu Arkus Super rukometne lige Srbije pred 300 gledalaca na domaćem terenu od beogradskog ,,Obilića” sa 31:30. Istu sportsku sudbinu doživele su i rukometašice ŽORK ,,Kikinde” u Jagodini koje su od istoimenog domaćina poražene sa 30:21. Zbog Evropskog prvenstva u rukometu, naše sugrađanke su na pauzi do 26. novembra.

Odbojkaši ,,Kikinde” u drugom kolu Druge lige bez ikakvih problema na domaćem terenu savladali su gostujući ,,Sombor” sa 3:0 u setovima. Sledeća dva vikenda tim Milana Radosavčeva gostuje kod najvećih konkurenata za prvo mesto, a to su Kulpin i Futog. S druge strane, odbojkašice ,,Kikinde” bile su sigurne u Futogu gde su nad domaćinom slavile sa 3:1 u setovia. Pitanje pobednika ni u jednom momentu nije dovedeno u pitanje, a sve devojke su dobile priliku da igraju, naveo je trener odbojkašica ,,Kikinde 0230” Igor Golijanin.

Uprkos velikom trudu, kuglašice ,,Kike 0230” izgubile su u šestom kolu Super lige na domaćoj kuglani u Novom Bečeju sa 7:1 i 244 čunja razlike od aktuelnih liderki na tabeli, novosadske ,,Alimente”. ,,Kikice” su nastupile u sledećem sastavu: Branislava Vujasin, Aleksandra Bunghart, Natalija Kresoja, Jelena Santo, Nada Komanov, Marijana Francuski i Snežana Šibul.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena