Yunet
 

Sport

Atletičar Marko Koldanov prevazilazi samog sebe i u sportu i u životu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. oktobar 2022. •

Atletičar Marko Koldanov prevazilazi samog sebe i u sportu i u životu

Trči kad možeš, hodaj ako moraš, puzi ako moraš samo nikad ne odustaj. Upravo ova krilatica može da verodostojno opiše mladog i perspektivnog sportistu, Marka Koldanova. Ovaj mladić je član Omladinskog atletskog kluba Kikinda, a atletkom se bavi od 2015. godine. U razgovoru za TV Kikinda kaže da se i dalje rado seća svojih prvih koraka načinjenih na atletskoj stazi.

Pored svoje istrajnosti ali i skromnosti koje ga krase, čak i onda kada mu je bilo teško, radio je najbolje što je znao – trčao je. U svojim trkama, životnim i sportskim, Marko često prevazilazi samog sebe. Najbolji primer za to govori podatak da je za sugrađanku obolelu od karcinoma sakupio sredstva od donacija i pretrčanih kilometara za njeno dalje lečenje. Na nedavno održanoj trci samoprevazilaženja u okviru Beogradskog ultramaratona trčao je puna 24 sata zaustavivši se na 157 kilometru i 288 metara, što mu je bilo sasvim dovoljno da osvoji treće mesto. Na trci samoprevazilaženja Marko nije bio sam, već mu je društvo pravila njegova lepša polovina koja je došla čak iz Španije.

Uz uspehe na domaćim, Marko je ostvario zapažene rezultate i na brojnim svetskim atletskim takmičenjima.

Ipak, jedno je sigurno. U brzini i trci života, ne smemo nikada zaboraviti da smo samo ljudi. Do cilja ćemo svakako stići.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena