Yunet
 

Sport

Fudbaleri ,,Crvene zvezde” iz Ruskog Sela osvojili komšijski derbi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. oktobar 2022. •

Fudbaleri ,,Crvene zvezde” iz Ruskog Sela osvojili komšijski derbi

Komšijski derbi utakmice desetog kola Vojvođanske fudbalske lige – istok pripao je fudbalerima ,,Crvene zvezde” iz Ruskog Sela koji su na stadionu ,,Kozare” u Banatskom Velikom Selu slavili nad domaćinom sa 1:0. Strelac ovog meča bio je Nikola Vojvodić. Novokozaračka ,,Sloboda” deklasirala je ,,Jedinstvo” u Vlajkovcu sa 3:0. U listu strelaca za gostujuću ekipu upisali su se Stanaćev, Kozić i Galić. Tim sa Gradskog stadiona, fudbaleri ,,Kikinde” bili su bolji u Kačarevu od domaćeg ,,Jedinstva – Stević” sa 4:2. Najpre je Marko Spahić za ,,crveno bele” poveo u drugom minutu, da bi potom iskusni Dejan Ivanović bio precizan za konačan rezultat u 41, 81 i 88 minutu i tako rešio pitanje pobednika. Železničari su na stadionu Vašarište pobedili ,,Omladinac FAM” iz Botoša sa 4:1.

U desetom kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin nakovački ,,Polet” u Mihajlovu je slavio nad domaćom ekipom ,,MSK” sa 2:0. Strelac oba pogotka za Nakovčane bio je majstor fudbala Danilo Vukobrat. Mokrinski ,,Delija” pobedio je ,,Krajinu” u Krajišniku rezultatom 5:2.

Na samom startu prvenstva Druge lige sever, odbojkaši ,,Kikinde” poraženi su u prvom kolu u Novom Sadu od domaće ekiše ,,Dunav Volley” sa 3:0 u setovima. Sportska sreća na početku prvenstva nije poslužila ni odbojkašice ,,Kikinde 0230” koje su u prvom kolu, na domaćem terenu u hali SC ,,Jezero” izgubile od gostujućeg ,,Omladinca 2” sa 3:0 u setovima.

Nakon kratke pauze u prvenstvu, kuglašice ,,Kike 0230” u 5. kolu Super lige Srbije došle su do nove pobede i to u Novom Bečeju gde su savladale beogradski ,,Singidunum2 sa 7:1 i 183 čunja razlike. Nakon pauze zbog nastupanja reprezentacije, muški i ženski rukometni klub vraćaju se na teren. Tako će najpre rukometašice ,,Kikinde” u četvrtak u hali SC ,,Jezero” dočekati ,,Naisu” iz Niša, dok se rukometaši ,,Kikinde Grindex” u subotu spremaju za megdan sa beogradskim ,,Obilićem”. Meč je zakazan za 19 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena