Yunet
 

Sport

Matija Tornjanski je kikindski vodeni zmaj

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 12. oktobar 2022. •

Matija Tornjanski je kikindski vodeni zmaj

Matija Tornjanski sa svojih četrnaest godina, jedan je od najtrofejnijih takmičara Plivačkog kluba ,,Velika Kikinda”. Plivanjem se bavi sedam godina, a uzor mu je starija sestra Nina koja je 11 godina u ovom sportu.

Jedan od plivača Plivačkog kluba ,,Velika Kikinda“ koji nas iznova obraduje sa novim uspesima na brojnim domaćim i Međunarodnim takmičenjima je naš mladi sugrađanin, četrnaestogodišnji Matija Tornjanski . Tako je bilo i ovoga puta na Međunarodnom plivačkom mitingu ,,Zmaj 2022“, gde je naš kikindski ,,vodeni zmaj“ osvojio tri zlatne medalje. Plivanjem se kako kaže, bavi sedam godina.

I dalje se rado seća svog prvog učešća na takmičenju koje je održano u Kikindi, a ne krije i da mu je uzor starija, sedamnaestogodišnja sestra Nina zbog koje je i počeo da trenira plivanje.

Matijina sestra, Nina kaže da je izuzetno ponosna na bratovljeve uspehe koje ostvaruje. Plivanje jeste zahtevan sport, ali je ipak ljubav prema vodi i strast za što boljim rezultatima dovoljno dobra motivacija da vas održe na površini. Najbolji primer za to su Matija i Nina Tornjanski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad