Yunet
 

Sport

Fudbaleri ,,Kikinde” remizirali sa ,,Slobodom” iz Novih Kozaraca, ,,Grindeksovci” izgubili u Šapcu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. oktobar 2022. •

Fudbaleri ,,Kikinde” remizirali sa ,,Slobodom” iz Novih Kozaraca, ,,Grindeksovci” izgubili u Šapcu

U devetom kolu Vojvođanske fudbalske lige – istok, fudbaleri ,,Kikinde” remizirali su na Gradskom stadionu sa aktuelnim prvakom na tabeli, ekipom ,,Slobode” iz Novih Kozaraca sa 1:1. Najpre je Nikola Galić poveo za Kozarčane u 25. minutu, da bi potom kapiten ,,crveno belih” Nebojša Đukić u 53. Minutu postigao gol izjednačenja za konačan rezultat. ,,ŽAK” je izgubio u Perlezu od domaće ,,Vojvodine 1928” sa 6:1. ,,Kozara” iz Banatskog Velikog Sela deklasirala je ,,Proleter” u Banatskom Karlovcu sa 3:0. U listu strelaca za tri nova boda upisali su se Misić, Erdeljan i Bunić. Ruskoselska ,,Crvena zvezda” pobedila je ekipu ,,Jedinstvo – Stević” iz Kačareva sa 1:0. Mrežu gostiju u 89. minutu za tri boda, treće mesto na tabeli i veliko slavlje na domaćem terenu izveo je Ognjen Čubrilo.

Nakon remija u prethodnom kolu 8. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin, fudbaleri nakovačkog ,,Poleta” uspeli su da se u 9. kolu izbore za lidersku poziicju na tabeli i to na teškom gostovanju u Krajišniku gde su i savladali domaću ,,Krajinu” sa 6:3. Strelci ovog meča bili su Radlović, Krnić, Velemirov, Vukobrat, Draganov i Zorić. Mokrinski ,,Delija” s druge strane nije imao toliko sreće, budući da je poražen od ekipe ,,2. Oktobar” u Kumanu sa 3:0.

Rukometaši ,,Kikinde Grindex” poraženi su u 4. Kolu Arkus Super rukometne lige Srbije u Šapcu od domaće ,,Metaloplastike Elixir”, dvostrukog šampiona Evrope sa 43:31. Najefikasniji za “plave” u Šapcu bio je Simo Šijan koji je postigao šest golova. Milan Lisica I Dušan Ilijin upisali su se pet puta u listu strelaca, dok su protivničku mrežu po tri zatresli još I Nikola Vrgović I Miloš Kostić. Dva puta precizni bili su Nikola Egić, Đorđe Kukić, Luka Panić I Aleksa Gaćinović. Marko Gaćinović postigao je jedan gol. Nakon pauze u prethodnom kolu, rukometašice ,,Kikinde” u subotu će se naći u ulozi domaćina I u hali SC ,,Jezero” dočekaće ekipu ,,Naisa” iz Niša. Meč je zakazan za 20 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena