Yunet
 

Sport

Novi uspesi rukometašica i rukometaša Kikinde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. maj 2022. •

Novi uspesi rukometašica i rukometaša Kikinde

OFK Kikinda pobedila je Radnički iz Sombora i time produžila šansu za opstanak u Srpskoj ligi Vojvodine. U 26. kolu fudbaleri Kikinde su pred domaćom publikom bili bolji od tima iz Sombora, posebno u drugom poluvremenu kada su imali agresivniji pristup igri i dali pobedonosne golove, Zeljković u 52 minutu igre, a Milošević u 54. Do kraja prvenstva očekuju ih četiri kola.

U 26. kolu Vojvođanske lige Istok, novokozaračka Sloboda izgubila je od Naftagasa iz Elemira (2:3). Velikoselska Kozara je u Banatskom Karađorđevu pobedila tamošnje Jedinstvo (0:1). Pobedničke bodove upisala je i ruskoselska Crvena koja je u Plandištu pobedila Slogu iz tog mesta(3:4).

U 25. kolu Područne fudbalske lige ŽAK je bio slobodan. Delija iz Mokrina je 3:0 izgubio od Banata iz Čente. Bašaidska Vojvodina je pred domaćom publikom pobedila Napredak iz Česterega (3:1). Nakovački Polet je u Krajišniku izgubio od ekipe Krajine (4:3).

Rukometaši “Kikinde Grindeks” beleže još jednu pobedu. U 20. kolu Super B lige pobedili su “Sinđelić” iz Beograda rezultatom 29:22. Kikinđani su osigurali povratak u ARKUS ligu Srbije, a do kraja prvenstva ima još tri kola.

Photo credit: Zvanična Facebook stranica MRK Kikinda Grindex

Rukometašice „Kikinde“, koje ćemo takođe od naredne sezone gledati u višem rangu, ovog vikenda pobedile su Pirot (45:28). Linea Čočaj, kapitenka Kikinđanki proglašena je igračicom utakmice. Sledeće nedelje igraju na domaćem terenu protiv Pančeva kada će im podrška lokalne publike itetako biti potrebna, a biće to i prilika da se proslavi ulazak u elitu nakon četiri godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena