Yunet
 

Sport

Pred Olimpijadu u Brazilu: Rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih boravila na pripremama u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. mart 2022. •

Pred Olimpijadu u Brazilu: Rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih boravila na pripremama u Kikindi

U okviru priprema za predstojeću Olimpijadu gluvih koja će biti održana u Brazilu u prvoj polovini maja, rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih proteklog vikenda trenirala je u Hali SC “Jezero”. Inicijativa da se pripreme održe u Kikindi potekla je od kapitena i golmana reprezentacije, sugrađanina Vladimira Tepavca.

Na Evropskom prvenstvu u Zagrebu prošle godine, rukometna reprezantacija okitila se bronzom, dok je Tepavac proglašen za najboljeg golmana Evrope. Trener reprezentacije Milivoje Brakočević ukazuje da je nakon podmlađivanja ekipe i dolaska Željka Kukića, vrednog i kompetentnog stručnjaka, stigla i potvrda kvaliteta reprezentacije.

Rukometne reprezentativce na treningu je posetio gradonačelnik Nikola Lukač poželevši im mnogo sreće i uspeha u Brazilu. U Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih ističu važnost podrške grada. Reprezentativci očekuju da će ostvariti dobar rezultat na Olimpijskim igrama. Boravak u Kikindi iskoristili su i da se upoznaju sa našim gradom i njegovim znamenitostima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena