Yunet
 

Sport

Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine raširenih ruku dočekan kod kikindske omladine i sportista

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. februar 2022. •

Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine raširenih ruku dočekan kod kikindske omladine i sportista

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, u pratnji kolege iz pokrajinske vlade Daneta Baste, posetio je danas u Kikindi Gimnaziju i Ekonosmko trgovinsku školu, kao i Sportski Centar Jezero. Kao i uvek, Udovičić je dočekan raširenih ruku od strane kikindskih najboljih sportista, rukometašica i rukometaša i učenika iz obe škole.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, u pratnji kolege iz pokrajinske vlade Daneta Baste, posetio je danas u Kikindi Gimnaziju „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko trgovinsku školu, kao i Sportski Centar „Jezero“. Domaćin susreta bio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i saradnici a u ovoj poseti je još jednom potvrđeno da je Kikinda grad sporta.Najpopularniji ministar u srpskoj Vladi, proslavljeni vaterpolista, još jednom je u Kikindi dočekan u dobrom raspoloženju. Najpre su ga u holu školske zgrade koju dele Gimnazija i Ekonomsko trgovinske škole dočekali najbolji sportisti. Ministar je obišao i školsku salu za fizičko vaspitanje, a nije došao praznik ruku. Naime, obe škole sada su opremljene sportskim rekvizitima i nedostajućim mobilijarom.

U Sportskom centru „Jezero“ Vanju Udovičića su pored lokalnih funkcionera i rukovodilaca ugostili i najbolji kikindski sportisti, rukometašice i rukometaši svih uzrasnih kategorija. Sa Udovičićem, čovekom koji izuzetno dobro razume kako sport funkcioniše, uvek je zadovoljstvo razgovarati.

– Drago mi je da sam danas ponovo u Kikindi. Pre nešto više od godinu dana obišao sam sa gradonačelnikom obiđem značajne sportske organizacije i upravo smatramo da je ovakav pristup kada u direktnoj komunikaciji, kroz živu reč razgovarate o svim aktuelnim temama, o svim izazovima sa kojima se suočavaju sportski klubovi ali i omladinski sektor, da pomognete, da vidite, da detektujete i na ovakav način želimo da ostvarimo pravu komunikaciju. Da u toj direktnoj komunikaciji sa sportistima vidimo šta je to najneophodnije da bismo zajedno to mogli da uradimo. Danas pokazujemo da je timski duh nešto što krasi sport ali i nešto sa čim možemo da uradimo mnogo više nego kao jak i vrlo značajan pojedinac. Zbog toga se zahvaljujem i pokrajinskom sekretaru što je danas ovde i njegovom timu ali i gradonačelniku koji je za proteklih godinu dana uspeo da promeni sportsku sliku gra Kikinde i podatak da opredeljuje više od 7 posto budžeta za sport i omladinu pokazuje koliko je omladina i sport u samom vrhu prioriteta delovanja gradonačelnika i gradske uprave. Imao sam prilike da razgovaram sa rukometašima ali i da doniramo opremu za dve škole, Gimnaziju i Ekonomsko trgovinsku i na taj način nastavljamo našu akciju „Jačanja sistema školskog sporta“ kroz doniranje sportske opreme i sportskih rekvizita. Oprema se ogleda u dva gola, dva obruča , dve table, 40 lotpi za školski sport, kao i mreža za odbojku. Na taj način želimo da promenimo izgled školskih sala a znamo da je sala uz kojoj smo danas bili jedna od najstarijih u Evropi gde se sprovode časovi fizičkog vaspitanja. Želimo da pomognemo i profesorima fizičkog vaspitanja, a upravo su te sale mesta gde najveći broj sportskih klubova trenira. Na taj način pomažemo i lokalne klubove a iskreno se nadam da će irukometaši ponovo zablistati i da će ponovo prenositi slavlje Kikindom i celokupnom Srbijom, rekao je danas u Kikindi Vanja Udovičić, ministar za sport i omladinu u Vladi RS.

Da je sport važan za Kikindu, odnosno aktuelno lokalno rukovodstvo, najbolje se vidi kroz ulaganja u sport i klubove u prethodnom periodu.

– Pre svega zahvaljujem se na pomoći koju Ministarstvo i ministar daje Gradu Kikindi, kolektivima, školama, da naši najmlađi sugrađani mogu da se pre svega igraju sporta. Neophodno je i da se oprema obezbedi, lopte, rekviziti, naravno i da se rekonstruišu fiskulturne sale. Posetili smo i najuspešnije sportske kolektive. To jeste rukomet. Može neko da zavidi ali u poslednjih nekoliko godina grad Kikinda jeste grad rukometa, jeste grad sporta. Mi smo poslednjih nekoliko godina mnogo ulagali u infrastrukturu sa pokrjinskim sekretarijatom i naravno sa Ministarstvom. Određeni projekti su još u toku. Vrednost od 220 hiljada eura koje smo dobili i za ventilaciju a to je i za grejanje i za hlađenje, stolice, tribine, na bazenu, ovde u hali kao što možete da vidite od prošlog puta kada je Ministar bio promenili smo igled hale. Uloženo je u sport, uloženo je u infrastukturu, motivišemo mlade da se bave bilo kojim sportom pokažu sve svoje veštine, da pre svega budu dobri ljudi, da se uspešno nadmeću u bilo kom viteškom sportu, rekao je ovom prilikom Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Ono što je do sada postignuto na planu razvoja sporta tek je početak ostvarivanja planova. Razgovara se o novim projektima koji će, kako je danas istaknuto, biti ostvareni.Sport ali naravno i ulaganje na svim poljima u omladinu, pa i kroz sport jedan je od pravaca razvoja našeg grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena