Yunet
 

Sport

Novi bodovi za kikindske rukometašice i rukometaše

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. februar 2022. •

Novi bodovi za kikindske rukometašice i rukometaše

Rukometaši “Kikinde Grindeks” pobedili su u 13. kolu Super B lige “Voždovac” u Beogradu rezulatom 27: 21 i tako se nakon pretrpljenog poraza u prošlom kolu, vratili na pobednički kolosek. Narednog vikenda pred domaćom publikom igraće sa trećeplasiranim „Vrbasom“, ekipom koja za uzima 3 mesto tabele. Poslednji put sastali su se u oktobru u Vrbasu kada su igrali nerešeno pa se i ovog puta očekuje dobra utakmica.

Rukometašice “Kikinde” su očekivano upisale još jednu pobedu. Ovog puta su na domaćem terenu pobedile u komšijskom derbiju ekipu “Halas Jožef” iz Ade rezultatom 30:23.

U utakmici četvrtfinala Kupa Fudbalskog saveza područja Zrenjanin, OFK Kikinda izgubila je u Novim Kozarcima od tamošnje “Slobode” 2:0. Pobedu beleži i “Crvena zvezda” iz Ruskog Sela koja je na domaćem terenu dočekala istoimeni tim iz Vojvode Stepe. Utakmica je završena rezultatom 3:1 a golove za ruskoselski tim postigli su Kresoja, Kockar i Petrović. Na „Vašarištu” su snage odmerili ŽAK i “Kozara” iz Banatskog Velikog Sela, a rezultat je 2:0 u korist gostiju.

Odbojkaši Kikinde u Drugoj ligi „Sever” izgubili su na domaćem terenu od tima “Vojvodina 3” iz Novog Sada. Uprskos velikoj borbi naših momaka, tim iz Novog sada bio je bolji. Nakon pet odigranih setova rezultat je bio 3:2 za protivnika.

Odbojkašice “Kikinde 0230” su u Novom Sadu izgubile od tima “NS Volej” 3:0.

Košarkašice “Kikinde” su u prvoj utakmici Plej off-a izgubile od Radničkog iz Obrenovca 43:74. Kao petoplasirane u Prvoj regionalnoj ligi „Sever” nastavljaju doigravanje kako bi se odlučilo ko će od jeseni igrati u drugom ženskom košarkaškom rangu. U narednom periodu sledi još 7 utakmica.

Juče je odigrana i utakmica plej aut-a u kojoj su košarkaši “Velike Kikinde” izgubili od ekipe “Sloven” iz Rume.

Vaterpolisti ŽAK-a su proteklog vikenda odmarali, a naredno kolo igraju u subotu u Šapcu gde se u debriju prvenstva sastaju sa timom „Sava“ iz tog mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena