Yunet
 

Sport

Verujemo u ostvarenje njihovog sna: ponavljanje uspeha iz 2006. i osvajanje trona Super džudo lige

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. novembar 2021. •

Verujemo u ostvarenje njihovog sna: ponavljanje uspeha iz 2006. i osvajanje trona Super džudo lige

Nakon dve godine od kako je, možemo reći, vladalo zatišje u Džudo klubu „Partizan“, ponovo se vraćaju u žižu lokalne sportske scene.

Osvajanjem drugog mesta na takmičenju Prve džudo lige Srbije, kikindski “Partizan” je izborio plasman u Super džudo ligu Srbije,i posle dve godine ponovo jeu društvo elite džudosporta u Srbiji.

– Na ovaj način smo se vratili tamo gde nam je i mesto i gde smo godinama unazad i bili ali mi jednostavno moramo da se pomirimo sa činjenicom i realnošću da kada postignemo jedan takav uspeh sa jednom generacijom, ona i ode. Takmičari odlaze na studije, u Novi Sad, Beograd, dalje, nastave svoje sportko usavršavanje u drugim krugovima a mi smo onda da kažem „osuđeni“ da stvaramo nove takmičare. Ova generacija je uspela da ostvari ogroman rezultat da ponovi neke rezultate iz prošlosti a što da ne da ostvari rezultat iz 2006. a to je da se jednog dana vratimo na sam tron i ponovo osvojimo prvo mesto u Džudo ligi Srbije, kaže Svetislav Vukmirica, trener prve ekipe Džudo kluba „Partizan“ Kikinda.

Do plasmana za finale, „Partizanovci“ su savladali “Jedinstvo” Kačarevo, “Spartak” Suboticu, „Vojvodinu“ Novi Sad, a u finalnom meču “Partizan” je izgubio od kluba “Novosadski”. Ključni meč je bio u polufinalu protiv ekipe „Vojvodine“ gde je odlučujući poen ostvario kapiten ekipe, Mateja Vukmirica, a dobru igru pružio je i Srđan Vukmirica.

– Ja sam lično imao četiri borbe od kojih sam tri pobedio, između ostalog ispostavilo se da je moja borba bila presudna za ulazak u Super ligu protiv takmičara iz novosadske Vojvodine, ali naravno ja bih pomenuo i zaslugu svih mojih saboraca koji su takođe dobro radili, a takođe i one koji nisu radili su doprinuli bodrenjem i navijanjem i njima bih se takođe zahvalio, skromno kaže Mateja Vukmirica, trenutno najbolji takmičar Džudo kluba „Partizan“.

– Imao sam četiri meča od kojih sam dve izgubio i dve pobedio, sve su bile izuzetno kvalitetne i bitno je da smo mi ostvarili svoj cilj, da smo se plasirali u Suepr ligu, gde klub zaslužuje da bude i gde nam je i mesto i nadam se da ćemo narednih godina biti sastavni deo Super lige i da postanemo stabilan Superligaš i naravno da pokušamo da uzmemo sve više jer naravno sa ovim klubom je sve moguće, optimistično i odlučno rekao je Srđan Vukmirica.

Ako ne na tatamiju, ekipa je svoj doprinos dala i sa klupa. Među njima je i Marko Mićić, dosta mlađi igrač koji vredno radi i očekuje da će se naredne godine izboriti za prvu postavu.

Ja sam jedan od tih koji su bili deo ekipe ali nisu izborili mesto na tatamiju. Verno smo dobrili našu ekipu sa tribina i to je doprinelo bar jedan posto. Mlađi sam dosta od svih i nadam se da ću svojim trudom i zalaganjem sledeće godine dostići mesto na tatamiju, kaže Marko Mićić.

Džudo klub „Partizan“, ponesen ovim uspehom, sa velikim ambicijamaulazi u narednu sezonu ka ostvarenju novih sportskih izazova.

Ovaj uspeh nam daje za to pravo. Smatram da sa ovom ekipom možemo puno. Nadam se da će i ova situavcija konačno da se stabilizuje, nismo imali mogućnost ni za treniranje, jedno vreme ni hala „Partizan“ nije radila. Teško je bilo i prošle a i ove godine. Dosta je celokupna situacija uticala na mlade ljude. Mnogi se više nisu ni pronalazili u sportu, neki su prestali da treniraju. Čekamo da se slegne ova prašina, da krenemo da normalno funkcionišemo i da maltene krenemo ispočetka, objašnjava trener Vukmirica.

Doprinos u ostvarenju ovog velikog rezultata pored pomenutih dali su i Božo Elezović, i Marko Milutin sa po dve pobede, zatim Ignjat Paunović, Dušan Momirski i Filip Živojinović sa jednom pobedom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad