Yunet
 

Sport

Kikindski “Partizan” ponovo u elitnom društvu superligaša

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. novembar 2021. •

Kikindski “Partizan” ponovo u elitnom društvu superligaša

Nakon održanog takmičenja u okviru Prve džudo lige Srbije, kikindski Partizan je osvajanjem drugog mesta izborio plasman u Super džudo ligu Srbije.

Na ovaj način se klub vratio, tamo gde mu je uvek i bilo mesto, u društvo najboljih džudo klubova naše države. Nije bilo lako na putu ostvarenja zacrtanog cilja, jer nismo nastupili u kompletnom sastavu, mnoge okolnosti nam nisu išle na ruku, ali je mladi sastav smogao snage da se izbori sa svim nedaćama i ostvari veliki uspeh-ističe trener prve ekipe Svetislav Vukmirica.

Na tom putu su savladane ekipe Jedinstvo Kačarevo 4:1 , Spartak Subotica 5:0, Vojvodina Novi Sad 3:2, a u finalu u meču za prestiž Partizan je izgubio od kluba Novosadski rezultatom 5:0.

Ključni meč je bio u polufinalu protiv ekipe Vojvodine gde je odlučujući poen ostvario kapiten ekipe, Mateja Vukmirica. Pored Mateje koji je zabeležio 3 pobede, svoj doprinos u ostvarenju ovog velikog uspjeha su dali i: Božo Elezović, Srdjan Vukmirica i Marko Milutin sa po dve pobede, kao i Ignjat Paunović, Dušan Momirski i Filip Živojinović sa jednom pobedom. Ekipu su još činili: Vladimir Talijanov, Miloš Rakin, Dejan Volaš, Marko Mićić, Vuk Lakatuš, Simon i Miljan Petković, Veljko Višnjei i Nemanja Babić.

Vukmirica kaže da su na pravi način završili ovu sezonu i sa velikim ambicijama se okreću novoj predstojećoj godini i novim sportskim izazovima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena