Yunet
 

Sport

Počinje prvenstvena trka za rukometaše i rukometašice

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. septembar 2021. •

Počinje prvenstvena trka za rukometaše i rukometašice

U7. kolu Srpske lige Vojvodina OFK Kikinda sutra u 15. 30 sati ugostiće OFK Bečej. Bečejci su jedan od najboljih timova u ligi i Kikinđanima ne preostaje ništa nego da spremno dočekaju drugoplasiranog na tabeli. Na tabeli tim sa Gradskog stadiona zauzima 9.poziciju sa 9 bodova.

U Vojvođanskoj ligi Istok ruskoselska Crvena zvezda odlazi u Idvor gde ih dočekuje Polet. I Kozara iz Banatskog Velikog Sela predstojećeg vikenda igra u gostima sa ekipom Proleter iz Banatskog Karlovca. Fudbaleri Slobode iz Novih Kozaraca dočekuju Jedinstvo iz Vlajkovca. Sa 14 bodova Sloboda je na 3. mestu, Crvena zvezda je 6. sa 9, a Kozara je na 11. mestu sa pet bodova.

I u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin na redu je7. kolo. ŽAK je domaćin Borcu iz Aleksandrova. Delija iz Mokrina putuje u Krajišnik na megdan sa Krajinom. Nakovački Polet takođe odlazi u goste u Melence gde igra sa Rusandom. Vojvodina iz Bašaida domaćin je Radničkom iz Sutjeske.

Na tabeli Polet je sa 16 bodovaje na liderskoj poziciji, koliko ima i drugoplasirani ŽAK, Delija je 13sa 7, a Vojvodina je 14 sa tri boda.

Počinje i prvenstvena trka za rukometaše i rukometašice. Rukometaši „Kikinde Grindex“ sutra u 19 sati u Sc „Jezero“ igraju derbi sezone protiv „Smedereva“. Publika je dozvoljena tako da iz ovog kluba pozivaju navijače da ih podrže u nastojanjima da se iz Super B lige ponovo vrate u najelitniji rang ARKUS ligu Srbije.

Utakmicom protiv ekipe “Topličanin” iz Prokuplja u subotu u 16 sati i 30 minuta počeće i prvenstvena trka rukometašica “Kikinde” u Super B ligi. Kako saznajemo od Branislava Zrnića, sportskog direktora kluba ambicije su da se ostvaruju dobri rezultati iz utakmice u utakmicu. Cilj je da se igra najbolje moguće bez presije prelaska u viši rang takmičenja. Od ove sezone u timu su i tri pojačanja Slađana Stepanović koja će biti i najiskusnija na terenu, Milica Vranić na pozociji beka i Jelena Končar levo krilo. Ovo je treća sezona Kikinđanki u Super B ligi, a proteklu su završile na odličnom trećem mestu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad