Yunet
 

Sport

U Ruskom Selu održan 11. Velikogospojinski stonoteniski turnir

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. avgust 2021. •

U Ruskom Selu održan 11. Velikogospojinski stonoteniski turnir

Jedanaesti “Velikogospojinski stonoteniski turmir” u Ruskom Selu okupio je oko 130 igrača iz 12 gradova i opština u Srbiji. Učešće stonotenisera iz zemalja regiona, Rumunije, Mađarske, Republike Srpske, izostalo je zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Da se Ruskoselci ponose Stonoteniskim klubom „Čarnojević“ koji je organizator turnira i čiji će rad nastaviti da podržava Grad Kikinda i u narednom periodu, istakao je gradonačelnik Nikola Lukač koji je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Draganom Pecarskim pozdravio učesnike turnira i uručio medalje najuspešnijima.

– Drago mi je što je turnir okupio veliki broj takmičara, više od 80 mališana, ali i oko 50 rekreativaca. Do sada je ovo bio međunarodni turnir, ali zbog poznate epidemiološke situacije gosti iz inostranstva nisu bili u mogućnosti da dođu. Čestitam organizatorima koji su 11. put upriličili ovaj turnir kako bi promovisali stoni tenis, koji će sigurno uz ovakve ljude opstati u našem gradu i u Ruskom Selu. Nastojimo da pratimo i podržavamo sve gradske i seoske sportske klubove. U interesu nam je i sportski razvoj svih naših sela- rekao je Lukač.

Predsednik i trener Stonoteniskog kluba „Čarnojević” Igor Radić kaže da je ovaj sport u nezavidnoj situaciji i da su ovakvi turniri dobar podstrek njegovoj popularizaciji.

-Veoma mi je drago što smo uspeli da organizujemo ovu lepu i veliku sportsku manifestaciju, ali mi je žao što nisu mogli da nam se, kao ranijih godina, pridruže stonoteniseri iz Rumunije, Mađarske, Republike Srpske. Ovom sportu nedostaje afirmacija, primetno je da deca brzo odustaju, i tu nešto mora da se promeni. Bez velikog rada, truda, odricanja i ulaganja nema ni velikih rezultata- navodi Radić

Stonoteniski klub „Čarnojević“ osnovan je 2007. godine i ima 25 članova. Takmičarke nastupaju u Prvoj ligi Srbije, a tri igračice su reprezentativke u kadetskoj konkurenciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena