Yunet
 

Sport

Počinje fudbalsko prvenstvo, već u 1. kolu dva derbija

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. avgust 2021. •

Počinje fudbalsko prvenstvo, već u 1. kolu dva derbija

Predstojećeg vikenda počinje jesenji deo prvenstva za fudbalere sa teritorije grada. Već u prvom kolu Srpske lige Vojvodina jedini predstavnik OFK Kikinda na svom terenu u subotu u 17 sati dočekuje Tisu iz Adorijana. Kako je istakao trener Nenad Kovačević Kikindi neće biti lako u povratničkoj sezoni među srpskoligašima, igra će biti oprezna iz kola u kolo.

U Vojvođanskoj ligi Istok igraju tri kluba, povratnici Kozara iz Banatskog Velikog Sela i Sloboda iz Novih Kozaraca i Crvena zvezda iz Ruskog Sela koja je iz Područne lige prešla u viši rang takmičenja. Već u prvom kolu u subotu u 17 časova igra se komšijski derbi. Na stadionu „Ilija Pantelić“ u Novim Kozarcima Sloboda dočekuje ruskoselsku Crvenu zvezdu. Kozara iz Banatskog Velikog Sela u nedelju u isto vreme odlazi u u Botoš na megdan ekipi Omladinac FAM.

U Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin igraju četiri kluba: kikindski ŽAK, bašaidska Vojvodina, nakovački Polet i Delija iz Mokrina. I u ovoj ligi već u prvom kolu u subotu ,takođe, komšijski derbi. Vojvodina je domaćin ŽAK-u. Polet dočekuje ASK iz Aradca, a Delija odlazi u Lukićevo gde igra sa ekipom Mladost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena