Yunet
 

Sport

Rukometaši “Kikinde Grindex” u novu sezonu ulaze sa jednim ciljem, povratak u ARKUS ligu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. avgust 2021. •

Rukometaši “Kikinde Grindex” u novu sezonu ulaze sa jednim ciljem, povratak u ARKUS ligu

Rukometaši „Kikinde Grindex“ juče su počeli pripreme za jesenji deo prvenstva. Osim novog trenera Slaviše Lakovića došlo je do promena i u stručnom štabu, tako da će novi sportski direktor biti Dušan Pašić, nekadašnji rukometaš.

Poslednjih pet sezona bio sam trener subotičkom „Spartaku“. Prihvatio sam poziv „Kikinda Grindexa“ jer nas očekuje izazov, osvajanje prvog mesta u Super B ligi i ekspresni povratak u ARKUS ligu Srbije. Poznajem ovaj klub s obzirom na to da smo protiv njih igrali dosta utakmica. Još uvek smo u fazi stvaranja tima. Očekujem da ćemo uskoro uspeti na pozicijama koje su nam neophodne da dovedemo adekvatna pojačanja. Za sada smo rešili problem drugog golmana, a preostaje nam levi i desni bek, kvalitetan odbrambeni igrač i drugo desno krilo – rekao je Laković.

Vojislav Bulatović sadašnji sportski direktor dodaje da je cilj bio da se zadrži okosnica tima koji je igrao prošle godine.

Pored toga ideja je i da podmladimo ekipu i da pružimo šansu mladima iz naše škole rukometa. Novi igrači su pivot Dušan Ilijin i na poziciji levog krila David Dvajer. Mislim da će naši navijači ove sezone gledati bolji, brži i mlađi tim. Trener Laković takođe je veliko pojačanje za nas i mislim da ćemo uz njegovo vođstvo ostvariti zacrtan cilj. Prvenstvo je dugo i neće biti lako – precizirao je Bulatović.

Prozivci je prisustvovalo 14 igrača, među kojima je bio i pivot Luka Panić, inače reprezentativac kadetske reprezentacije Srbije.

Važno mi je da se ove sezone što bolje pokažem i daću sve od sebe da zajedno sa ostalim igračima osvojimo prvo mesto i vratimo se u ARKUS ligu gde i pripadamo. Kao reprezentativac imao sam prijateljske utakmice u Mađarskoj i Rumuniji što je u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava sledeće godine – dodao je Panić.

Iz kluba su otišli Dragan Tubić, desni bek , Boško Marinković, bek i Miloš Knežević, golman. Prvenstvo počinje 18. septembra, a kikindski rukometaši na svom terenu domaćini su ekipi „Smedereva“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad