Yunet
 

Sport

Prijem za mađarske vaterpoliste iz Pečuja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 30. jul 2021. •

Prijem za mađarske vaterpoliste iz Pečuja

Gradonačelnik Nikola Lukač, član Gradskog veća za sport i omladinu Dragan Pecarski i direktor Sportskog centra „Jezero“ Dejan Pudar u gradskoj kući ugostili su Gergeja Lukača, izvršnog direktora sportske organizacije iz Pečuja „PSN Zrt-a“ koji je i član Upravnog odbora Asocijacije za vaterpolo i Zlatka Rakonjića, trenera vaterpolo kluba „PSN Zrt“. Stotinak članova tog kluba svih uzrasnih kategorija za narednu takmičarsku sezonu pripremaju se na bazenima kikindskog Sportskog centra „Jezero“.

– Siguran sam da ćemo u narednom periodu stvoriti još bolje uslove za treniranje svih sportova, pogotovo vodenih. Pokušavamo da u našem gradu, od naše sportske infrastrukture obezbedimo što bolje uslove da bi sportisti ostvarivali najviše moguće rezultate. Ovo je dobra prilika da sarađujemo sa gradovima i državama, kao i da ostvarimo još bolju saradnju u regionu. Otvoreni smo da sa Pečujem uspostavimo još bolju saradnju kako sportsku, tako i kulturnu, ekonomsku, privrednu. Drago mi je što će naši gosti biti u prilici i da se upoznaju sa turističkim potencijalima našeg grada. Imao sam priliku da upoznam deo sportskih kapaciteta što se tiče vodenih sportova u Mađarskoj, mogu reći da je to na izuzetno visokom nivou, mnogo toga možemo da naučimo od vas- istakao je Lukač.

Mađarski vaterpolisti smešteni su u Omladinskom naselju, a deo njih u Domu učenika „Nikola Vojvodić“.

-Naš bazen je zatvoren zbog renoviranja, pa smo došli u Kikindu na pripreme. Prvi put smo ovde, grad je prelep, uslovi za treniranje su odlični, kao i smeštaj, domaćini su veoma ljubazni, ovo je zaista bio najbolji izbor za nas. Pre nekoliko godina nastupao sam sa Mirkom Kozarskim, pa sam bio veoma srećan što dolazimo ovde. Naš tim je među najboljima u Mađarskoj u juniorskoj konkurenciji- istakao je Gergej Lukač, izvršni direktor sportske organizacije„PSN Zrt“ iz Pečuja.

Na pripremama u Sportskom centru „Jezero“ boravi još šezdesetak vaterpolista iz Ukrajine.

-Trudićemo se još da poboljšamo uslove i proširimo kapacitete. Naša nastojanja su da Kikinda bude jedan od ozbiljnih centara sportskog turizma u Srbiji, zaključio je direktor SC „Jezero“ Dejan Pudar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad