Yunet
 

Sport

Piksi je novi trener OFK Kikinda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. jul 2021. •

Piksi je novi trener OFK Kikinda

Nenad Kovačević Piksi (41), bivši kapiten Crvene zvezde, reprezentativac i fudbalski internacionalac novi je trener OFK Kikinda.

Kovačević je na “Marakanu” stigao kao 17-godišnjak iz kraljevačke Sloge, a zbog svog umeća s loptom ubrzo je dobio nadimak “Piksi”, po čuvenom Draganu Stojkoviću. Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a zatim Srbije odigrao je ukupno 25. utakmica.

Igrao je i za francuski Lans, azerbejdžanski Baku, rumunski Arad i francuski Nim, a igračku karijeru okončao je u FK Zemun.

Trenersku karijeru započeo je pre četiri godine. Posle Podunavca, Sopota i Prve Iskre, u januaru 2019. postaje trener Vršca, a juna iste godine Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Poznati fudbaler na mestu šefa struke zameniće Marka Gutešu sa kojim su crveno-beli raskinuli saradnju.

-Uprava OFK Kikinde postavila je određeni model funkcionisanja i rada, te na ovaj način stavlja do znanja da niko nije veći od kluba niti može biti iznad našeg sportskog kolektiva- kratko je obrazloženo iz kluba koji je, kako je i najavljeno, ubrzo objavio novo ime šefa stručnog štaba.

U petoj pripremnoj utakmici odigranoj u subotu u Bašaidu, fudbaleri Kikinde poraženi su od rivala iz predstojećeg prvenstva Srpske lige. Hajduk iz Kule u drugom poluvremenu preokrenuo je rezultat u svoju korist 1:2 (1:0).

U ovom prelaznom roku OFK Kikinda napustili su: Vojislav Stanaćev (Radnički 1912, Sombor); Stefan Kockar, Dušan Števanov i Stefan Kresoja (Crvena Zvezda, Rusko Selo); Stefan Terzin, Dušan Božić i Darko Knežević (Kozara, Banatsko Veliko Selo) i Marko Zečević, koji je završio igračku karijeru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena