Yunet
 

Sport

Damir Stroil iz Sarajeva pobednik Strongman Euro Kupa u Novim Kozarcima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. jul 2021. •

Damir Stroil iz Sarajeva pobednik Strongman Euro Kupa u Novim Kozarcima

Pobednik 19. Strongman Euro kupa održanog u Novim Kozarcim je Damir Stroil iz Bosne i Hercegovine. Stroil je svoju karijeru u takmičenju najjačih ljudi počeo upravo na terenima u Novim Kozarcima gde je prvi put nastupio 2014. godine.

Prošle godine bio sam drugi, a sada sam osvojio i titulu najjačeg čoveka. Predstavljam Bosnu i Hercegovinu u najjačoj Ligi šampiona.Rado dolazim u Nove Kozarce gde je uvek zadovoljstvo učestvovati – rekao je Stroil.

Na ovogodišnjem Strongmanu nadmetalo se šestoricu takmičara u šest disciplina. Takmičari iz Poljske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije demonstrirali su svoju snagu pred velikim brojem okupljenih gledalaca. Srbiju su predstavljali, Renato Repić i najstariji takmičar 55-godišnji Dragan Bogojević iz Novih Kozaraca koji je bio peti.

–Izuzetno je važno da smo uspeli da održimo takmičenje iako je deo takmičara otkazao učešće što zbog povreda što zbog epidemiološke situacije. Po dolasku u Nove Kozarce i jedan od dvojice takmičara iz Rumunije odustao je od nadmetanja zbog zdravstvenih problema. Bez obzira na sve mislim da su i takmičari i publika uživali – dodao je Bogojević čiji Bodi bilding klub „Sloboda“ i organizuje takmičenje.

Drugo mesto zauzeo je Jožef Tomaševsk iz Poljske, dok je treći takođe bio Poljak Macijal Kržikul. Rumun Robert Teparceani bio je četvrti, a šesto mesto zauzeo je drugi predstavnik Srbije Renato Repić.

Priznanja i nagrade svim takmičarima uručio je Dragan Pecarski, član Gradskog veća.

Ovo takmičenje je prepoznatljivo u Evropi i Novi Kozarcitreba da budu ponosni što su njegov deo.Lokalna samouprava nastaviće da podržava ovu jedinstvenu sportsku priredbu. Naredne godine je jubilarna, 20., tako da očekujem veliki spektakldodao je Pecarski. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde očekuje isto.

–Na nama je da uradimi sve da 20. Strogman Euro kup, u organizacionom i takmičarskom pogledu, nadmaši sva dosadašnja takmičenja- rekao je Lukač.Osim lokalne samouprave i mesne zajednice ovo jedinstveno takmičenje podržali su i mnogobrojni sponzori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena