Yunet
 

Poljoprivreda

Izdaje se zemljište u javnoj svojini grada

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. mart 2023. •

Izdaje se zemljište u javnoj svojini grada

Grad Kikinda raspisao je javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini grada prikupljanjem pisanih ponuda. Zainteresovani u koverti dostavljaju ponude sa potrebnom dokumentacijom najkasnije do 8. marta do 15 časova, istakao je član Gradskog veća Ljuban Sredić.

Najviše poljoprivrednog zemljišta u svojini grada su pašnjaci i trstici i oni se prostiru na 33, 4 hektara. Manji deo je obradivo i neplodno zemljište. Parcela za zakup najviše ima u Kikindi i to 18,8 hektara, a ostatak je raspoređen na selima. Zemljište se izdaje na godinu dana tačnije do 31. decembra. Iskustvo iz ranijih godina pokazuje da je najveća zainteresovanost za parcele za košenje trave.

Javni oglas objavljen je na zvaničnom sajtu grada i na oglasnim tablama mesnih zajednica. Otvaranje ponuda je 13. marta. Prvi krug licitacije državne zemlje je završen i u toku je potpisivanje ugovora i davanje sredsatava obezbeđenja. Očekvanja su da će svi ugovori biti završeni za desetak dana, tako da bi drugi krug izdavanja držvnih parcela trebalo da se održi najkasnije krajem marta. U ovom krugu ostalo je oko 1.600 hektara i to najviše u Iđošu, Sajanu i Mokrinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena