Yunet
 

Poljoprivreda

Kikindski poljoprivrednici na sajmu poljoprivrede uz pomoć gradske uprave

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. maj 2022. •

Kikindski poljoprivrednici na sajmu poljoprivrede uz pomoć gradske uprave

Kikindski poljoprivrednici uz podršku Grada Kikinda posetili su danas Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Grad Kikinda nada se lepim vestima ovog četvrtka, kada će biti proglašene nagrade novosadskog sajma za “Najuspešniju lokalnu zajednicu za posticanje agrobiznisa”.

Danas su otvorene i subvencionisane kreditne linije za poljoprivrednike. Glavnicu vraćaju tražioci kredita, a kamatu snosi Grad Kikinda.

Jutros su put Novog Sada gde je u toku najveća manifestacija iz agrobiznisa u regionu, krenuli organizovano kikindski poljoprivrednici. Grad Kikinda je i ove godine izdvojio sredstva za prevoz i ulaznicu na ovu sajamsku manifestaciju.

Mogu slobodno da kažem da je bila jako velika zainteresovanost posetilaca i mesta su se popunila kroz nekoliko sati. Napomenuo bih samo da je ove godine Grad Kikinda konkurisao za prestižnu nagradu novosadskog sajma za “Najuspešniju lokalnu zajednicu za podsticanje agrobiznisa”. Smatram da smo opravdano konkurisali za tu nagradu jer su zaista davanja za podršku agrobiznisu velika što direktno kroz program podrške poljoprivredi što indirektno kroz Fond za poljoprivredu kroz koji se finansira uređenje atarskih puteva, uređenje kanalske mreže, plaćanje protivgradskih strelaca što je na neki način indirektna podrška agraru. Takođe da napomenem da je od danas, 23.maja kreće program Kreditne podrške za poljoprivredu. Subvencionisani krediti mogu da se ostvare u Credit Agicole banci i u OTP Banci. Princip je isti kao i prethodnih godina, grad pokriva kamatnu stopu, poljoprivrednik vraća glavnicu. Uslovi konkurisanja su slični, uz saglasnost grada oni mogu da konkurišu u bankama koje sam naveo malopre, kaže Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivreduGrada Kikinda.

Kikindski poljoprivrednici zadovoljni su pruženom prilikom da bez troškova posete ovogodišnji Međunarodni sajam poljoprivrede, posebno što se putuje u grupi, te je ovo prilika i da se međusobno upozanju i druže.

Sajmu poljoprivrede biće posvećena ovonedeljna emisija “Plodovi ravnice” koju na našem programu možete pogledati u nedelju u 15 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena