Yunet
 

Poljoprivreda

Kikinđanin Zoran Milić proizvodi neuobičajeno povrće za našu sredinu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. oktobar 2021. •

Kikinđanin Zoran Milić proizvodi neuobičajeno povrće za našu sredinu

Sugrađanin Zoran Milić duže od decenije proizvodi povrće sa svih kontinenata koje nije uobičajeno za našu sredinu. Kako ističe ljubav je najvažnija, kao i pažnja koju posvećuje svakoj biljci u povrtnjaku.

-U svojoj bašti imam sedam vrsta patlidžana indijskih i ruskih za koje niko nije čuo. Imam šest vrsti paradajza sa puno mesa i bez ikakve gorčine. Tu su i paprike koje se polako probijaju na naše tržište, a tražene su u Grčkoj i Italiji. Počeo sam proizvodnju fizalisa, koji je poznatiji kao meksički paradajz. Tu je tikva karela koju zovu bradavičasta dinja koja je biljni insulin – istakao je Zoran Milić.

U ponudi je i zeleni, kao i patlidžan biljno jaje koji je dobio naziv zbog svog oblika. Sva semena su iz inostranstva, a na pojedina je Zoran Milić čekao tri godine da dođe do njih.U bašti uzgaja i papriku japanska ruža, blago ljuta dok je zelena, a veoma ljuta kada pocrveni, narandžastu baburu, papriku zeleni rotund koja je cenjena na zapadu i spada u porodicu paradajz paprika. Kako ističe najviše voli da gaji čili papričice i ima ih pet sorti

Milić ima paradajz medeno srce, kruškasti, gigante koji naraste do kilogram, kao i više vrsti čeri paradajza.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad