Yunet
 

Poljoprivreda

Drugo mesto na Poljoprivrednom sajmu za kobilu vlasnika Milorada Reljina

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. septembar 2021. •

Drugo mesto na Poljoprivrednom sajmu za kobilu vlasnika Milorada Reljina

I Milorad Reljin iz Kikinde, član Konjičkog kluba „Banat“ zajedno sa svojom kobilom Lipicom ostvario je veliki uspeh na 88. Poljoprivrednom sajmu. Kobila je u konkurenciji plementih životinja od tri do šest godina zauzela drugo mesto.

-U razedu mladih starosti od tri do šest godina moja kobila u prvom krugu odnsono ocenjivanju dobila je najviše bodova. Kada je na red došao drugi krug Lipica je imala nekih nedostatka jer nije išla u korak kako je trebalo nego u kas tako da joj je to oduzelo bodove i na kraju je završila kao druga. Lipica ima 4,5 godine i ovo joj je prvo izloganje na Poljoprivrednom sajmu. Zadovoljan sam onim što smo postigli – istakao Milorad Reljin.

Lipica je potomak sa Kelebije i rođena je sestra šampionke ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma čiji je vlasnik Zoran Divljak iz Ruskog Sela.Reljin napominje da je i ranijih godina učestvovao na Poljoprivrednom sajmu sa konjima, ali da mu je ovo najveći uspeh.

Pored Lipice Milorad Reljin ima i pastuva Sikru. Naš sagovornik ima unuke koji već sada uče da vole, hrane, timare ove plemenite životinje, a dodaje da mu puno znači podrška supruge koja je takođe angažovana oko ovog hobija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad