Yunet
 

Kultura

Dečje pozorište „Lane” sada sija punim

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. april 2024. •

Dečje pozorište „Lane” sada sija punim

Jedini dečiji teatar na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga „Lane” svojoj najvernijoj publici uvek priprema nezaboravne trenutke. Najmlađi sugrađani svake nedelje raduju se predstavi, sala pozorišta uvek je puna, a ekipa Dečjeg pozorišta „Lane” opremljena je novom scenskom opremom i gluvom sobom koja im je od velikog značaja.

Dečje pozorište „Lane” sada sija svojim punim sjajem. Stiglo je proleće, a raskošno dvorište jedinog dečijeg teatra na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga zajedničkim snagama ukrasili su glumci pozorišta i najmlađi sugrađani, njihova najvernija publika. Kvalitet svog rada ove godine, ekipa pozorišta podigla je na viši nivo zahvaljujući sredstvima odobrenim od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, te je teatar opremljen novom scenskom rasvetom, a zahvaljujući brižnim roditeljima i glumcima u novoj gluvoj sobi snimaće se najlepše dečije pesme.

-Za izgradnju gluve sobe najviše su nam pomogli roditelji našeg hora i glumaca, tako da smo dobili mali kutak koji je sasvim dovoljan da se snime songovi za predstave. Našu scenu nećemo više osvetljavati sa starim reflektorima, sigurni smo da ćemo sa novim reflektorima doći do toga da i sam kvalitet predstave podignemo na neki viši nivo. Svi zajedno smo bili slikari i ulepšali naše dvorište, bili smo prljavi i pokazali svoje likovne sposobnosti. Ove godine me iznenadilo što je odziv dece sjajan, zaista smo najposećenija institucija kulture u gradu, dosta smo prepoznatljivi, istakao je Aleksandar Maletin direktor Dečjeg pozorišta „Lane”.

Dečje pozorište „Lane” sve češće je gost drugim gradovima, njihov rad je nadaleko poznat, a repertoar šarenolik. Osluškujući decu, talentovani glumci kreiraju program, te najmlađe sugrađane u nedelju, 14. aprila, sa početkom u 17 časova očekuje predstava „Zunzarina palata” na koju je ekipa izuzetno ponosna.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena