Yunet
 

Kultura

Još jedan umetnički pečat Stefana Bjelića – oslikan je mural na zidu Tehničke škole

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. april 2024. •

Još jedan umetnički pečat Stefana Bjelića – oslikan je mural na zidu Tehničke škole

Još jedan mural krasi naš grad. Kikinđanin Stefan Bjelić oslikao je novi monumentalni mural, ovog puta na zidu Tehničke škole u Kikindi, na kojem dominiraju geometrijska tela i boje.

Kikinđanin Stefan Bjelić ovom vrstom umetnosti bavi se od 2009. godine, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Kikinda realizovao je peti mural, ovog puta, na zidu Tehničke škole. Dela njegovih ruku privlače veliku pažnju sugrađana i turista, a najreprezentativniji rad nalazi se na zidu Slanikine palate.

-Mislim da se moj rad jednako podržava, ne postoji uzrasna granica. Mlađe generacije više vole apstraktne i urbanije grafite, dok stariji ljudi uglavnom vole ono što na prvi pogled mogu da prepoznaju. Bitno je da se nešto uradi i da se iz gradskog sivila nešto prosvetli, zaključio je Stefan Bjelić.

Stefana je inspirisao mural na zidu zgrade pored dečijeg igrališta na gradskom trgu, što ga je podstaklo da se upusti u stvaranje monumentalnih kompozicija. U srcu grada, predstavio je svoje umetničko viđenje Kikindskih sova i bundeva. Iako skroman, Stefan ima veliku podršku i mlađih i starijih kikindskih stanovnika, a njegova umetnost upotpunila je lepotu našeg grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena