Yunet
 

Kultura

Izložbom „Kod” zvanično je otvorena izložbena sezona u Muzeju „Terra”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. mart 2024. •

Izložbom „Kod” zvanično je otvorena izložbena sezona u Muzeju „Terra”

Beogradska umetnička grupa „DIM TIM” svojom izložbom pod nazivom „Kod” otvorila je ovogodišnju izlagačku sezonu u Muzeja „Terra”.

Grupa „DIM TIM” iz Beograda svojom izložbom pod nazivom „Kod” zvanično je otvorila izložbenu sezonu u Salonu Muzeja „Terra” u Kikindi. Služeći se različitim tehnikama poput slike, skulpture, instalacije i video-materijala bračni bar Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić šalju značajne stvaralačke poruke.

-Predlažem publici da dođu i pogledaju izložbu kako bi mogli da prepoznaju našu nameru kao umetničke grupe, jer smo ne samo temom, već i izborom materijala i različitim tehnikama napravili sinergiju koja uvodi u svet zagonetnih simbola i znakova, rekla je Danije Mšulja Vasić.

-Došli smobaš u Terru zbog toga što je Danijela ovde boravila pre šesnaest godina i tada je napravila stopala, da bi putovala u Beograd i po celom Balkanu. Izračunali smo da su ta stopala do sada prešla 2800km i vratila se u Kikindu, zaključio je Milenko Vasić.

Grupu „DIM TIM” potpunom čini jedanaestogodišnja devojčica Iskra Vasić, ćerka umetničkog para.

-Moja uloga je da pomognem roditeljima, a ponekad su i moji radovi u postavci i deo su našeg rada. Počela sam da radim kada sam bila mala, a sada imam više iskustva i učim od svojih roditelja, dodala je Iskra Vasić.

Dalji planovi Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” jesu predstavljanje različitih sadržaja za novootvorenu sezonu. Svaka od izložbi trajaće mesec dana i imaće svoj prateći program, a umetnici koji će se predstaviti različitih su generacija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena