Yunet
 

Kultura

„Mi smo svet” poruka je godišnjeg koncerta Kulturnog centra Kikinda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 1. mart 2024. •

„Mi smo svet” poruka je godišnjeg koncerta Kulturnog centra Kikinda

Sala Narodnog kikindskog pozorišta bila je puna gledalaca koji su sa uzbuđenjem pratili spektakularan koncert Hora i orkestra „Attendite” i dečijeg hora „Kikindijanci”. Uz preplitanje nota i tonova, 120 izvođača spojilo je svoje glasove i instrumente i pružili Kikinđanima priliku da uživaju u muzičkoj harmoniji.

Koncert „Mi smo svet” obuhvatio je sve ansamble kikindskog Kulturnog centra, Hor i orkestar „Attendite” i dečiji hor „Kikindijanci” pripremili su nezaboravno muzičko veče mnogobrojnoj publici. U sali Narodnog pozorišta sva sedišta su popunjena, što govori da Kikinđani znaju da prepoznaju zabavu i kvalitet.

-Svi ansambli Kulturnog centra večeras se nalaze na istoj sceni, za mene kao dirigenta, a i za sve članove je ovo jedno veoma značajno i emotivno veče, jer je program veoma zanimljiv i urađen tako da će svi u nekom trenutku ostati srećni i zadovolni što su bili na ovom koncertu, rekla je Biljana Jeremić dirigentkinja.

-U nekom trenutku na sceni ćemo imati više od 120 učesnika koji su se okupili sa istom misijom, da stvaraju sreću, a to će činiti kroz muziku. Čitava ideja da svi ljudi koji su večeras došli, a sala pozorišta je suviše mala za nas, a i za sve ljude one koji žele da odu srećniji nego što su došli. Ideja je da ovaj koncert sve seća na nešto lepo, da se u nekim teškim trenucima sete kako im je večeras bio jedan svetao i lep trenutak, dodao je Marko Markovljev v.d direktora Kulturnog Centra Kikinda.

Gala koncert, otvorio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je primio poruku Kulturnog centra, te je u planu izgradnja veće i nove sale za sve ljubitelje muzike.

-Marko je ponovo podigao lestvicu kvaliteta i sa ovih 120 izvođača hoće nama u gradu pokaže jasno potrebu da napravimo još veći prostor za koncerte, odnosno koncertnu salu. Mi u Kikindi treba da budemo ponosni zato što imamo Marka i njegov tim koji ima viziju i da zajedno maštamo o još mnogo lepih stvari koje Kikinda mora da ima. Ko zna, planiramo da budemo Prestonica kulture u nekom narednom periodu, zaključio je Nikola Lukač gradonalečnik Kikinde.

-Kulturni centar na jedan predivan način želi da obeleži ono što su radili tokom svih ovih godina i verujem da ćemo uživati u višeglasju i masovnom muziciranju. Želimo im da nastave istim tragom i da bude što više ovakvih kulturnih dešavanja za našu publiku, istakla je Dijana Jakšić Kiurski zamenica gradonačelnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena