Yunet
 

Kultura

Kikinđanke Hana i Petra Todorić svojim glasom dostižu zvezde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. januar 2024. •

Kikinđanke Hana i Petra Todorić svojim glasom dostižu zvezde

Da se dobar glas daleko čuje i da je Kikinda grad mladih talenata, dokaz su devojčice Hana i Petra Todorić koje svojim glasom dostižu zvezde.

Svojim talentom, voljom i ljubavlju dve devojčice ponos su našeg grada. Još kao deca isticale su se svojim glasom koji danas dostiže zvezde. Mnogobrojne nagrade, diplome i pohvale samo su niz uspeha na njihovom pevačkom putu. Hana i Petra Todorić takmičile su se na mnogobrojnim festivalima, a sebe i grad Kikindu predstavile su Makedonskoj sceni na kojoj su zasijale.

-Pevanjem sam počela da se bavim pre pet godina, tako što sam krenula na horić kod Svetlane Cece Milić. Kao mala stalno sam pevušila, a moj omiljeni nastup je „Naša radost” koji je ujedno i moj prvi festival. Poslednji festival mi je bio u Skoplju, osvojila sam drugo mesto i bilo mi je predivno. Moji drugari su ponosni na mene i prihvaćena sam od srca, rekla je Hana Todorić.

-Moj prvi festival bio je 2021. godine, a pre toga sam išla na hor i tu sam krenula da vežbam i verujem u sebe. Poslednji festival je i meni bio u Makedoniji i osvojila sam drugu nagradu, a organizacija je bila odlična. Predstavila sam se pesmom „Ćao Strahinja” i veliko hvala Ceci i celom timu što su mi pomogli da predstavim sebe, Srbiju i svoj grad, dodala je Petra Todorić.

Talenat za pevanje devojčice su nasledile od oca, koji im je zajedno sa majkom i najveća podrška na putu do cilja.

-Naš svaki dan je veoma lep i veseo, devojčice vole sve što je vezano za scenu. Bile su jako male kada smo prepoznali njihov talenat, a sve se menja kada smo došle u Kikindu. Njihovo muzičko putovanje kreće kroz hor i Svetlanu Cecu Milić, ona je zaslužna za sve. Ja sam im najveća podrška, ali sam dosta i stroga, moraju da čuvaju svoje glasove jer je sve to obavaza koja iziskuje puno strpljenja i truda, zaključila je Biljana Todorić majka devojčica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena