Yunet
 

Kultura

„Srebrna medalja Univerziteta umetnosti” za „Terru”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. januar 2024. •

„Srebrna medalja Univerziteta umetnosti” za „Terru”

Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ svečano je dodeljena nagrada „Srebrna medalja Univerziteta umetnosti“. Ovo je još jedan uspeh u nizu koji dokazuje njihovu posvećenost, kvalitet i ljubav koju „Terra“ gaji prema kulturi i umetnosti.

Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra”, smešten u našem gradu, kulturna je ustanova koja se deli na 3 segmenta: Galeriju, Atelje i Muzej. „Terra“ svoje izlagačke radove realizuje kroz razne grupne i samostalne izložbe vrsnih umetnika, ne samo u Kikindi već i u drugim zemljama. Osim izložbene delatnosti, Terra je organizator internacionalnog simpozijuma skulptura velikog formata u terakoti, što se smatra jedinstvenim umetničkim događajem. Za rad, trud, ljubav i posvećenost kulturi i umetnosti „Terri“ je dodeljena „Srebrna medalja Univerziteta umetnosti“

-Nagrada se dodeljuje svake godine povodom Dana Univerziteta umetnosti, 22 decembra, istaknutim ličnostima, profesorima i saradnicima Univerziteta umetnosti. Mi smo ovu nagradu dobili na predlog Fakulteta likovnih umetnosti zbog dugogodišnje saradnje i unapređenja njihovog rada, kreativnog potencijala, zbog višedecenijske saradnje na studentskom programu i na polju umetnosti generalno, rekao je Aleksandar Lipovan direktor CLPU „Terra”.

Relativno mlad muzej u sklopu „Terre“ otvoren je 2017. godine, a broj posetilaca se do danas znatno povećao, te u protekle dve godine broji 8 hiljada ljudi na godišnjem nivou.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena