Yunet
 

Kultura

Počnimo ljubav ispočetka

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. mart 2023. •

Počnimo ljubav ispočetka

Koncertom ljubavnih pesama za svačiji ukus profesorke solo pevanja Aleksandre Saške Padrov u punoj sali Narodnog pozorišta počeo je program „Nedelja žena” koji četiri godine za redom organizuje Kulturni centar posvećen pripadnicama lepšeg i nežnijeg pola i sugrađanima.

Kao i obično kada su u pitanju koncerti muzičarke Aleksandre Saške Padrov, u Narodnom pozorištu tražilo se mesto više za četvrti po redu muzički ugođaj i pravi praznik za uši ove vrsne umetnice i profesorice solo pevanja koja je Kikinđanima priredila još jedno veče za pamćenje.

-,, Meni je zaista veliko zadovoljstvo što sam u Kikindi, sad se i ja već pomalo osećam kao kod kuće. Zaista ova divna atmosfera ovde večeras ovde, povodom osmog marta i ovog divnog praznika koji dolazi za žene. Četvrti je put, ali sad u nekom drugom svetlu, nekoj drugoj dimenziji – malo ćemo se dotaći evergrina, starih, lepih pesama, nešto i novijeg doba, ali neki lajtmotiv ovog koncerta je „Počnimo ljubav ispočetka”, jer smatram da je ljubav pokretač svega, kao i muzika koja nas uvek u svim segmentima života konstantno prati” – izjavila je Aleksandra Saška Padrov za našu televiziju.

Smatra da današnji muzički pravci moraju da prate trendove i da budu u korak sa svetom. Prokomentarisala je i pobedničku pesmu Beovizije Samo mi se spava” sa kojom će mladi umetnik Luke Black predstaviti Srbiju na predstojećoj Evroviziji.

-,, Ne možemo a da ne pomenemo pesmu za Evroviziju, svi se njome bavimo, ja kao muzičar i izvođač. Pevački, po meni, kao profesor solo pevanja možda bih našla tu niz nekih pevačkih zamerki, ali što se tiče same muzike i poruke koju ta pesma nosi apsolutno podržavam. Pesma treba da bude i performans, jer Evrovizija to i prati, moramo da se setimo u kojoj godini sada živimo, neke prethodne su takođe nosile svoje inovacije koje se tada možda publici nisu svidele. Mislim da je publika podeljena, ali da će se ipak na kraju svako pronaći u njoj, jer ima neku poruku u svakom slučaju” – dodala je naša sagovrnica, koja je za sam kraj razgovora imala poruku za gledateljke naše televizije u susret osmom martu, Danu žena.

-,, Meni je želja bila da se ponovo pojavim u Kikindi, pozvali ste me od srca i ovde zaista dolazim vrlo rado i svaki put ću se odazvati. Svim damama poručila bih da budu lepe, da se ne sekiraju, da budu bezbrižne i raspevane, jer lepota naravno utiče na zdravlje i sve tako u krug” .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena