Yunet
 

Kultura

„Serbika” iz Sremske Mitrovice apsolutni pobednik trećeg Međunarodnog festivala horova

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 12. decembar 2022. •

„Serbika” iz Sremske Mitrovice apsolutni pobednik trećeg Međunarodnog festivala horova

Apsolutni pobednik trećeg Međunarodnog festivala horova ,,Melodianum” je ansambl srpske horske umetnosti ,,Serbika” iz Sremske Mitrovice. Hor ,,Serbika”pod dirigentskom palicom Vladimira Opačića je i pobednik u kategoriji mešovitih kamernih horova i dobitnik je specijalne nagrade za najbolju interpretaciju kompozicije starog majstora. Žiri je radio u osmočlanom stručnom sastavu, a ovogodišnji festival organizovao je Kulturni centar uz podršku Pokrajinskog sekretartijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

-,, Ovo je bio treći po redu horski festival koji je pokazao da smo i dalje prepoznati u regionu, imamo onih koji i po treći put učestvuju, a imamo i novih prijavljenih horova na naše veliko zadovoljstvo. Nadamo se da ćemo i u budućnosti ispuniti sva vaša očekivanja i bodrimo vasu ime svih članova stručnog žirija da nastavite da vredno radite, da vodite računa o repertoaru i programu koji nam šaljete , jer pred nama su u narednim godinama, novi i još uspešniji izazovi” – izjavila je prof dr Biljana Jeremić.

U ovogodišnjoj konkurenciji trećeg po redu Internacionalnog festivala horova učestvovalo je 40 horova iz pet zemalja.

-,, Zahvaljujem se svim učesnicima, svim horovima, naravno velika čestitka za žiri koji je na vrlo profesionalan način ovo odradio u izuzetno teškoj konkurenciji, ali pobednici su apsolutno zaslužili svoje nagrade. Naravno, hor ,,Serbika” koji je apsolutni pobednik i siguran sam da se vidimo i sledeće godine” – istakao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad