Yunet
 

Kultura

Veče horova izazvalo buru emocija kod kikindske publike

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 21. oktobar 2022. •

Veče horova izazvalo buru emocija kod kikindske publike

U prepunoj koncertnoj sali Narodnog muzeja održano je veče horova na kojem su nastupili hor Kulturnog centra ,,Attendite”, ,,Voks Lihnidos” iz Ohrida, i hor Kulturno-umetničkog društva ,,Svetozar Marković” iz Novog Sada. Ovaj nesvakidašnji muzički događaj organizovao je Kulturni centar uz podršku lokalne samouprave.

Izvođenjem Libertanga koji je bio posvećen jednoj ljubavi koja se sa ovog sveta preselila u večnost, našim sugrađanima koji su nas prerano napustili, Đurđini Jerinkić i Milošu Šibulu započeto je veče horova. Ovim nastupom, hor Kulturnog centra ,,Attendite“ izazvao je posebne emocije kod publike koja nije mogla da zadrži suze.

Pored hora ,,Attendite“ Kulturnog centra u večeri ispunjenoj emocijama nastupili su i članovi Hora ,,Voks Lihnidos“ iz Ohrida. Slave Paskali, jedan je od najstarijih članova.

Kikindska publika bila je u prilici i da čuje članove Hora KUD-a ,,Svetozar Marković“ iz Novog Sada koji je nastupio pod dirigentskom palicom Suzane Lazar. Ovom jedinstvenom muzičkom događaju ispred Gradske uprave prisustvovala je zamenica gradonačelnika Dijana Jašić Kiurski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena