Yunet
 

Kultura

Premijera Dokumentarnog filma “Mihajlo Pupin” večeras u 21h

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. oktobar 2022. •

Premijera Dokumentarnog filma “Mihajlo Pupin” večeras u 21h

Sa ponosom Vam predstavljamo „Dokumentarni film Mihajlo Pupin“ u produkciji naše televizije. Inspiraciju za ovaj kratki film smo dobili iz publikacije ‚‚Mihajlo Pupin – enciklopedija u slikama’’ autora mr Boška Gajića kao i Pupinovo poreklo iz sela Idvor u našem Banatu, a realizovan je uz podršku kikindske kompanije „Mecafor Products“ kao vid lokalne filantropije i društvene odgovornosti. Film će imati svaka škola na prostoru Grada Kikinda i šire.

Film se temelji na činjenicama i podacima prikupljenih uz bezuslovnu pomoć Doma kulture (muzeja) ‚‚Mihajlo Pupin’’ u Idvoru, gde je juče počelo emitovanje ovog dokumentarnog filma kao deo redovne ture za posetioce i već imamo izuzetne reakcije publike.

Mihajlo Idvorski Pupin je jedan od najvećih svetskih naučnika, pronalazača, diplomata i dobrotvora. Studirao je u Pragu, Njujorku, Berlinu i učio od najvećih svetskih umova.

Ideja je da u narednom periodu nastavimo da proizvodimo dokumentarno-igrane filmove koji prikazuju život i delo velikana naših prostora.

Dokumentarni film Mihajlo Pupin možete pogledati večeras u 21 h ili sutra u repriznom terminu u 9 časova. Dostupan je i na našem Youtube kanalu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena