Yunet
 

Kultura

Zbirka jednorečeničnih aforizama ,,Rečenica koja govori” predstavljena u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. oktobar 2022. •

Zbirka jednorečeničnih aforizama ,,Rečenica koja govori” predstavljena u Kikindi

Satirična vizija našeg društva pretočena u aforizme dr Slobodana Simića, predstavljena je sinoć kikindskoj publici. Pored svog primarnog zanimanja, Simić je autor i koautor više knjiga koje se bave narkomanijom, depresijom, temama iz oblasti psihijatrije, a koje svakako privlače pažnju brojnih čitalaca.

Zbirka aforizama ,,Rečenica koja govori“ Slobodana Simića predstavljena je u Narodnoj biblioteci ,,Jovan Popović“. Prema rečima autora i inače psihijatra po struci, ovo je prva knjiga takvog žanra u Srbiji u kojoj su svi aforizmi jednorečenični.

Jednorečenični aforizmi sakupljeni su iz dosadašnjih Simićevih knjiga ,,Najcrnje je crveno“ ,,Ratni profiter“ ,,Vozi, Miško!“ ,,Siminom ulicom“ i ,,Rijaliti šou“. Aforizmi su hronološki poređani, pa je knjiga i osobeni vremeplov – satirična vizija našeg društva u toku poslednje tri decenije. Pored toga što piše aforizme, kratke priče, pesme, dramske tekstove i scenarije, Slobodan Simić važi za uglednog psihijatara i autor je mnogih radova iz oblasti medicine, među kojima su i knjige ,,Sve o depresiji” i ,,Sve o narkomaniji”. Upravo takvo jedno predavanje na temu narkomanije održano je u Kulturnom centru.

Slobodan Simić je objavio osam knjiga aforizama, devet knjiga priča i dve zbirke pesama, kao i niz dramskih tekstova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad