Yunet
 

Kultura

Milan Prunić Duma proslavio pola veka muzičke karijere

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. oktobar 2022. •

Milan Prunić Duma proslavio pola veka muzičke karijere

Milan Prunić Duma proslavio je 50 godina muzičke karijere velikim koncertom u Narodnom pozorištu. U muzičkom ugođaju koji je trajao duže od dva sata uživao je veliki broj naših sugrađana.

50 godina muzike pesme i ljubavi naziv je celovečernjeg koncerta našeg sugrađanina Milana Prunića Dume koji je nastupio uz pratnju velikog tamburaškog orkestra RTV-a. Događaj povodom velikog i značajnog jubileja ovog vrsnog umetnika a to je pola veka umetničke karijere, privukao je brojne Kikindjane te su sva mesta u Narodnom pozorištu bila popunjena.

U kolekciji brojnih priznanja od kojih je najznačajnije od strane Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije za životno delo, bardu vojvođanskog melosa je uz portret sa njegovim likom uručena i jedna nova plaketa od strane predstavnika Saveza tamburaških društava Vojvodine u znak zahvalnosti za 50 godina muzike, pesme i ljubavi.

Specijalne gošće programa u duhu obeležavanja jubileja bile su prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta, sopran Danijela Jovanović kao i Aleksandra Padrov, solistkinja RTV-a i Radio Beograda. Organizator koncerta je kikindski Kulturni centar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena