Yunet
 

Kultura

Novu pozorišnu sezonu obeležiće dve premijere

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. oktobar 2022. •

Novu pozorišnu sezonu obeležiće dve premijere

Ljubitelje pozorišne umetnosti u novoj sezoni očekuju dve premijere, od kojih je jedna već u pripremi. “Ljubavno pismo” je komedija koju će teatrska publika videti 2. decembra, na Dan pozorišta, a režija je poverena doajenu kikindskog glumišta, Draganu Ostojiću. Novu pozorišnu sezonu večeras otvara predstava “Pidžama za šestoro”, od 20 časova.

Prazna pozorišna mesta kikindskog teatra, nakon pauze, uskoro će biti puna. Nova, 72. sezona počeće komedijom “Pidžama za šestoro”, oprobanim žanrom koji kikindska publika najviše priželjkuje. Stara predstava, donosi, ipak, i dah svežine-nove glumce koji sa podjednakim žarom i energijom iznose komad francuskog autora Marka Kamoletija, u režiji Olivere Đorđević.

Bojana Marić

Predstava je i dalje dobra, u njoj su mladi glumci Anđela Kikiović i Vladimir Maksimović, a tu je i gostujući glumac Aleksa Marković– rekla je Bojana Marić, referent za marketing i odnose s javnošću.

Kikindsku pozorišnu publiku možda će najviše obradovati povratak na repertoar predstava koje su uvek rado gledali i nekoliko puta, poput “Izbiračice” i “Save Savanovića-vampirske simfonije” jer je, kako se nebrojeno puta pokazalo, teatar duhovna hrana i lek za dušu. Pozorište oplemenjuje, a to je jedan od njegovih osnovnih ciljeva. Za novu predstavu, nadaju se u upravi, tražiće će se karta više. Probe za “Ljubavno pismo”, po tekstu Zorana Bačića i Zlatana Fazlagića, u režiji Dragana Ostojića, počeće 6. oktobra, a na daskama koje život znače, naći će se na Dan pozorišta, 2. decembra, kada se ujedno obeležavaju 72. godine postojanja i rada ove ustanove kulture.

U predstavi ,,Ljubavno pismo” naći će se dosta glumaca iz kikindskog pozorišta: Branislav Knežević, Branislav Čubrilo, Gordana Rauški, Mihajlo Laptošević, Ružica Nedin koja se posle 20 godina vraća na scenu, Vladimir Maksimović, Anđela Kiković i nova glumica Jovana Berić-kaže Marić.

Iz pozorišta o novoj premijeri ne žele mnogo da otkrivaju, taj sud će, kako navode, ostaviti publici, kojoj otkrivaju da je u pitanju narativ koji najviše vole-komedija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena